Fransa'da Terör Alarmı! Ada Tahliye Edildi

Fransa'nın ana sembollerinden, senede 3 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Mont-Saint-Michel adasının, terör saldırısı ihtimaliyle tamamen boşaltıldığı bildirildi.

22.04.2018-14:02 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-14:08) Fransa'da Terör Alarmı! Ada Tahliye Edildi

Fransa’nın kuzeyinde bulunan turistik yer olan Mont-Saint-Michel adasında jandarmanın, helikopter destekli boşaltma operasyonu gerçekleştirdiği açıklandı.

Adanın bağlı olduğu Manche Bölgesi Valisi Jean-Marc Sabathe, basın çalışanlarına yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde adaya turist götüren bir tekneye binen zanlı bir kişinin belirlendiği ve güvenlik güçlerini tehdit eden bu şüpheliyi bulmak için operasyon başlatıldığını açıkladı.

Mont Saint-Michel Belediye Başkanı Yves Galton, tekneye binen zanlının "Polisleri öldüreceğim" diye bağırdığını söyleyerek, saldırı ihtimali üzerine tüm adada arama yapılması için tahliye kararı alındığını kaydetti. Yerel medyada yer alan bilgilere göre, ada bağlantılı tekne seferleri iptal edilirken, ada içinde bulunan turistler ve halkın tahliye edildiği ve tüm binaların aramadan geçirildiği belirtildi.

Fransa'da Eyfel Kulesi'nden sonra en çok turist çeken Mont-Saint-Michel'de 50 kişi yaşıyor.

Mont-Saint-Michel, bir manastıra ev sahipliği yapması sebeiyle elzem dini bir merkez olmasının yanı sıra 1979'da UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine girmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal