Seri katilin idamının iptal edilmesinin gerekçesi: Damar yolunun bulunamaması!

Dünyanın dört bir yanından farklı olaylar yaşanmakta en ilginci de ABD'de idam cezasına çarptırılan seri katil Thomas Eugene Creech'in infazı olsa gerek. Yetkililerin uzun uğraşmaları sonucu bulunamayan damar yolu sebebiyle infazı iptal edildi. İşte detaylar…

04.03.2024-17:16 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-18:01)

Yetkilileri hayrete düşüren olay; ABD'de idam cezasına çarptırılan seri katil Thomas Eugene Creech'in infazı, defalarca denenmesine rağmen bulunamayan damar yolu sebebiyle iptal edildi.

Defalarca uğraşıldı ancak damar yolu bulunamadı!

Thomas Eugene Creech'in infazı olsa gerek. Yetkililerin uzun uğraşmaları sonucu bulunamayan damar yolu sebebiyle infazı iptal edildi.

Haber 7’den ulaşılan bilgilere göre, seri katil Creech, sabah 10'da bir sedyeyle idam edilmek üzere Idaho Güvenlik Kurumu'ndaki infaz odasına götürüldü. Buradaki infazı, üç tıbbi ekip üyesinin serum takmak için sekiz kez damar yolu bulmayı denemesine rağmen ulaşılamayınca iptal edildi. Ceza İnfaz Kurumu Direktörü Josh Tewalt, tıbbi ekibin bazı denemelerde damara ulaşamadığını, bazılarında ise ulaşabilseler de damar kalitesi konusunda endişelendiklerini ifade etti. Associated Press'in aktardığına göre Tewalt, "Her girişim birkaç dakika sürse de damar yolu açılamadığı için infaz iptal edildi" dedi.

Thomas Eugene Creech'in infazı olsa gerek. Yetkililerin uzun uğraşmaları sonucu bulunamayan damar yolu sebebiyle infazı iptal edildi.

Seri katilin avukatları yerinde durmadı!

Tüm bu yaşanan sıkıntılı sürecin ardından açıklamalarda bulunan Idaho Ceza İnfaz Kurumu, Creech'e yönelik ölüm emrinin süresinin dolduğunu ve sonraki adımları değerlendirdiğini söyledi. Creech'in avukatları, "kötü bir şekilde başarısız olan infaz girişiminin" bakanlığın "insancıl ve anayasal bir infazı gerçekleştirme konusundaki yetersizliğini" kanıtladığını söyleyerek ABD bölge mahkemesinde derhal yeni bir tutuklama talebinde bulundu.

Neden idam cezası verildi?

73 yaşındaki Creech, 1974'te hapsedildi ve üç eyalette beş cinayetten hüküm giydi. Ayrıca çok sayıda cinayetin de şüphelisiydi. 1981'de bir mahkum arkadaşı olan 22 yaşındaki David Dale Jensen'i öldüresiye dövdüğünde ömür boyu hapis cezası idam cezasına dönmüştü.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal