Şenol Güneş'in Yardımcısı Bayram Bektaş'tan Milli Takım Açıklaması!

Teknik Direktör Şenol Güneş'in A Milli Takım'da görev yaptığı dönemde yardımcısı olan Bayram Bektaş, Milli Takım'da yaşadıkları başarısızlığın nedenini açıkladı.

30.01.2022-16:02 - (Son Güncelleme: 30.01.2022-16:02)

A Milli Takım'da Teknik Direktör Şenol Güneş'in yardımcılık görevini üstlenen Bayram Bektaş, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Milli Takım'ın aldığı başarısız sonuçların nedenlerini açıkladı.


BAYRAM BEKTAŞ KADROYA SİTEM ETTİ

Bayram Bektaş'ın açıklamalarında A Milli Takım'ın kadro sıkıntısının başarısızlığın nedeni olduğunu söylemesi tepki çekti. Bayram Bektaş, yapmış olduğu açıklamalarda ;

' Öncelikle milli takıma, alt yapılardan üretmemiz lazım. Biz bunun sıkıntısını çok yaşadık. Milli takımı izlediğimizde bir A, B, C planı niye yok çünkü oyuncu alternatifi çok kısıtlı, özellikle hücumda. Bir milli takımın 6, 7, 8 tane kanat oyuncusu, forveti olmalı. Türkiye’de forvet yok demiyorum ama milli takım düzeyinde uluslararası arenada büyük müsabakalarda iş bitiren yetenekli forvetlerin olması gerekiyor. Mesela sol bek sıkıntımız da var. Sağ bekte alternatiflerimiz var; Zeki, Mert ama sol bekte Caner Erkin yaşlandı, artık daha ne kadar gidecek. Umut oynuyor fakat orayı zorlayacak çok fazla oyuncu yok. Rıdvan Yılmaz geliyor arkadan sadece. Özellikle hücumda ki biliyorsunuz eleme sürecinde Cengiz Ünder 1 ya da 2 maç oynadı. Biz kanatsız, başka oyunculardan kanat mevkiinde yararlandık. Forvette Cenk Tosun bize inanılmaz katkıda bulundu ama Avrupa Şampiyonası’nda yoktu. Burak Yılmaz’a yük bindi, sadece o bütün yükü çekti. Elinden geldiği kadar maksimumuyla yaşına rağmen özveride bulundu ama hep eksiktik. Dolayısıyla bir milli takım kadrosu, aday kadro, geniş kadro çok alternatifli olmalı. Hollanda, Fransa, İtalya ile oynuyorsun, giren çıkanı aratmıyor. Adam forvet için oturup düşünüyor kimi oynatayım diye. Bizim öyle bir şansımız yok milli takım olarak o yüzden burada bizim Ümit Milli Takım, Genç Milli Takımlar, kulüp alt yapıları, akademiler tamamen mevkiinin özelliğini taşıyan oyunculara yönelmeli. Kanatsa kanat, forvetse forvet, devşirme oyuncuyla çok uzağa gidemiyoruz. Uluslararası alanda yarışamıyorsun. Bizim biraz daha bunlara yönelmemiz lazım ama 20 senedir aynı şeyi konuşuyoruz, çok da bir şey değişmiyor. ' ifadelerini kullanarak Avrupa Şampiyonası'nda alınan başarısızlığın nedenlerini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal