Şenkaya Sarıyar Barajı Ekonomiye Yıllık 360 Bin Lira Katkı Sağlayacak

İnşaat çalışmaları devam eden Erzurum Şenkaya Sarıyar Barajı'nın tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yıllık 360 bin lira katkı sağlanacak.

28.06.2021-14:05 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-14:11) Şenkaya Sarıyar Barajı Ekonomiye Yıllık 360 Bin Lira Katkı Sağlayacak

Erzurum ili ve ilçelerinde son zamanlarda yapılan su yapılarındaki artış bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişiminde de önemli rol alıyor.

MODERN SULAMA İLE TARIMDA SAĞLANAN VERİM ARTIŞLARI ÜRETİMİ ÇEŞİTLENDİRİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, "DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor" ifadelerine yer verdi.

YILLIK 360 BİN LİRA KATKI SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Yıldız, Şenkaya Sarıyar Barajı'nda çalışmaların hala sürdüğünü vurgulayarak, şu sözleri kullandı

"Şenkaya Sarıyar Barajı'nın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 1600 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak. Baraj gövde kazıları ve dolgusu, membran, dolusavak, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon ve yol imalatlarının tamamlandı. Baraj rezervuar alanından etkilenen köy içme suyu hattının deplase imalatlarına devam edilmektedir. Temelden yüksekliği 30 metre ve su depolama kapasitesi 0,63 hm3 olan Erzurum Şenkaya Sarıyar Barajı'nın tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 360 bin lira katkı sağlanması hedeflenmektedir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal