İşkur Lise Mezunu Büro Memuru Arıyor

İŞKUR Haziran ayına özel en az Lise mezunu büro memuru ilanı paylaştı. Peki, büro memuru olmak için şartlar neler?

28.06.2021-12:40 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-12:40) İşkur Lise Mezunu Büro Memuru Arıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Haziran ayına özel olarak 2650 kişilik büro memuru ilanı paylaşıldı. Büro memuru ilanına başvuru şartları da belirtildi. İŞKUR, Türkiye genelinde 50 farklı şehirde en az lise mezunu büro memuru alımı yapacak. Bu işe alım için KPSS şartı aranmayacak. Bu ilan ile beraber tam olarak 2650 kişiye iş imkanı sağlanacak.

İŞKUR; İstanbul, Erzurum, Kütahya, Düzce, Samsun, Elazığ, Adana, Niğde, Antalya, Balıkesir, Tekirdağ, Konya, Malatya, Balıkesir, Eskişehir, Sakarya, Denizli, Burdur, Tekirdağ, Amasya, Yalova, Bursa, İzmir, Çorum, Kocaeli, Mersin, Aksaray, Tokat, Aydın, Kırıkkale, Ankara, Erzincan, Uşak, K.Maraş, Kastamonu, Manisa, Afyon, Kırşehir, Kayseri, Sinop, Diyarbakır, Kayseri, Nevşehir, Şanlıurfa şehirlerinden işe alım yapacak.

Büro memuru, ofis ve büro gibi ortamların günlük işlerinin aksamadan devam etmesini sağlar. Ofis içi iletişim ve yazışma işlerinin birçoğunu büro memuru üstlenir. Günlük yazışmaları yapmak, belgeleri düzenlemek, raporlama yapmak, dışarıdan gelen misafir ve müşterilerle temas kurmak gibi işleri üstlenirler. Büro memuru iş ilanları veren firmaların kriterleri farklı olabiliyor. Bazı firmalar bilgisayar programlarına hakim olunmasını, bazıları dil bilinmesini istiyor.

İŞKUR BÜRO MEMURU BAŞVURU ŞARTLARI

-İşkur büro memuru iş alımları için belirli şartlar belirledi. Başvuru yapacak adayların şu kriterlere uymaları gerekiyor;

-Microsoft Office Programlarına hakim olmak

-İlanda yer alan yaş aralığında olmak

-En az lise mezunu olmak (lisans veya ön lisans mezunları için de İŞKUR ilanları mevcut)

-Haklarında yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması

-Kurumların belirlediği özel şartlara uymak

-Sağlık probleminin olmaması

-Güler yüzlü olmak

İŞKUR BÜRO MEMURU İLANI NASIL BAŞVURULUR?

İŞKUR tarafından yayınlanan büro memuru ilanına başvurmak için İŞKUR portalına üye olunması gerekir. Burada başvuracak kişi, kendi bilgilerini girerek uygun bir profil oluşturmalılar. İş başvuruları öncelikle burada oluşturulan profile göre değerlendiriliyor. Kurum personeli aracılığı ile de kayıt oluşturulabilir, burada da yine girilen bilgilerin doğruluğuna dikkat edilmeli. Portala eğitim, meslek, iletişim bilgilerinin doğru olarak girilmesi gerekir. Daha sonrasında bu portal üzerinden iş başvurusunda bulunulabiliyor.

İşkur’a kayıt yaptırmak için 14 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. Kayıt için beyan esastır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal