Senegal Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası'nda Şampiyon Olmasının Ardından Ülkede Resmi Tatil Oldu!

Senegal Milli Futbol Takımı'nın, Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon olmasının ardından ülkede 7 Şubat resmi tatil olarak tarihe geçti.

07.02.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-17:01) Senegal Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası'nda Şampiyon Olmasının Ardından Ülkede Resmi Tatil Oldu!

Afrika Uluslar Kupası'nın finali nefes kesen bir maça sahne oldu. Oynanan karşılaşmada Senegal ve Mısır karşı karşıya geldi. 90 dakika nefes kesen maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol sesi gelmeyince karşılaşma penaltılara gitti. Penaltılarda ise kupaya uzanan taraf Senegal oldu. Senegal'in Liverpollu yıldızı Mane'nin penaltıdan attığı gol sonrası Senegal Milli Takımı'ndan ve Senegal ülkesinde çok büyük sevinç yaşandı. 

ÜLKEDE TATİL İLAN EDİLDİ

Yaşanan bu büyük sevinç sonrası Senegal'de kritik bir karar daha geldi. Senegal Milli Futbol Takımı'nın, Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon olmasının ardından 7 Şubat ülkede resmi tatil olarak kayıtlara geçti. Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 7 Şubat'ın resmi tatil ilan edildiği duyuruldu.


KUTLAMALAR SABAHA KADAR SÜRDÜ

Senagal'de Başkent Dakar'da taraftarlar sabahın ilk ışıklarına kadar cadde ve sokaklarda sevinç gösteriler devam ettiler. Senegal 7 Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğu bulunan Mısır ile dün akşam Kamerun'un Yaounda kentinde final maçı yapmıştı. Senegal 2002 ve 2019'da final maçı oynamış fakat kupayı kazanamamıştı. Senegal'in aldığı zafer bu anlamda büyük yankı uyandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal