Senede 500 Ton Kuru Hurma Üreten Girişimcinin Hayali İhracat Yapmak!

5 yıl önce çamaşır ipine asarak başladığı hurma kurutma işinde, işleri büyüten Hamza Kılıçkaya hedefinin ihracat yapmak olduğunu söyledi.

03.11.2021-12:16 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-12:32)

Adana’nın Kozan ilçesinde denemek için çamaşır ipiyle hurma kurutma işine giren girişimci Hamza Kılıçkaya, bir süre sonra evinin bir bölümünü fabrikaya çevirdi. Kozan ilçesinde yaşayan kadınlara iş imkanı sunan Hamza Kılıçkaya, bu yıl 200 ton yaş hurmadan, 40 ton kuru hurma üretti.


5 YIL ÖNCE ÇAMAŞIR İPİNE ASARAK BAŞLADI

Girişimcilik hayalini gerçekleştirmek için eşinin çamaşır ipiyle işe koyulan Hamza Kılıçkaya, zaman zaman eşinin çamaşır asamadığı için kendine sitem ettiğini söyleyerek şu sözleri söyledi; "Eşim çamaşır asacak yer yok dedi. İlk hurmayı kurutmaya böyle başladım. İlk başta 5 yıl İzmir’de yaşadım. Orada vardı burada yoktu. Burada dilimleme yapılıyor ama tümünün kurusu bilinmiyordu. İnternette Çin’deki videoları izledim ve orada çok yaygın. Terasta denemeler yaptım. Güzel olduğunu ve piyasası oluştuğunu gördüm. Bir gün içinde 100 kişinin çalıştığı oldu. 250 metrekarede bu işi yaptık. Bu sezonluk bir ürün bu sene 200 ton yaş ürün işledik, 40 ton kuru ürün bekliyoruz. Bu aparatları aldık iplerle çok verim alamıyorduk. Her ipe 25 kilogram yaş hurma asabiliyorduk"

MALATYA'NIN KAYISISI VARSA KOZAN'IN KURU HURMASI VAR

Yaptığı açıklamaların devamında hurmaların kurumasına kendinin de şaşırdığını belirten Hamza Kılıçkaya, yaptığı açıklamaları şu şekilde sürdürdü; “İlk başta portakala benzeten oldu. Hurmanın tüm kuruyacağına kimse inanmıyordu. Bu hurmalara yurt içinden yoğun talep var. Malatya kurusu nasıl marka ve tatlı ise Kozan hurması da çok lezzetli ve kendine has lezzeti olduğu için talep yoğun. İstanbul, Ankara, Bursa’dan yoğun talep var. Hedefim yurt dışı”


HEDEF 500 TON KURU HURMA ÜRETMEK

Devlet desteği sayesinde işini büyüttüğünü belirten Hamza Kılıçkaya, eşinin desteklerine teşekkür ederek sözlerini şu şekilde noktaladı;  "Bu ay içinde projemiz ile birlikte bunu da sağlayıp daha çok istihdam için daha profesyonel bir şekilde bu işi büyüteceğiz. Bu işi daha büyüttüğümüzde mahallede işsiz kadınımız kalmayacak. Eşimin çok büyük desteği var eşimin desteği olmasa belki hobi olarak kalırdı. İnşallah fabrika kurmak için çalışıyoruz hedefimiz 500 ton hurma işlemek. Hedefimiz yurt dışına bu ürünü satmak"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal