Senarist Emrah Serbes Davasında Karar Açıklandı!

Senarist ve yazar Emrah Serbes'in yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme Serbes'i 13 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

12.07.2018-16:27 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-16:18) Senarist Emrah Serbes Davasında Karar Açıklandı!

2 Eylül 2017'deki kazada yaşamını yitiren Özçelik ailesinin akrabaları da duruşma salonunda hazır bulundu. Emrah Serbes İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna getirildi. Mağdur ailenin avukatları en üst limitten ceza verilmesini ve takdir hafifletici nedenlerin uygulanmamasını istedi. Savcı mütalaasını tekrarlarken Serbes'in tutukluluk durumunun sürmesini talep etti.

"BENİM YÜZÜMDEN BÜTÜN AİLENİ KAYBETTİN"

Mahkeme Başkanı Emrah Serbes'e son sözlerini sordu. Serbes, önce Özçelik ailesinden hayatta olan oğulları Ahmet Özçelik'ten özür diledi. "Benim yüzümden bütün aileni yitirdin. Bu bir kazaydı. Elimden gelmeyen sebeplerle oldu. Keşke ben ölseydim. Bunu her gün istiyorum. Çok üzgünüm" diyen Serbes ifadesini şöyle sürdürdü: "Yol karanlıktı hava yağmurlu ve yol ağaçlıktı. Alkollü değildim. Tepe üzerideydim. Bir anda fark ettim. Kurtarmaya uğraştım fakat kurtaramadım. Suçlamaların aksine alkollü değildim. Bilincim yerindeydi. Yol yağışlı olmasa idi, karanlık olmasa idi bu kaza olmazdı. Düşünecek 1 saniyem olsaydı bu kaza olmazdı. Çok üzgünüm. Çok pişmanım. Adalete inanıyorum. Sizden de kararınızı verirken bir saniye daha düşünmenizi talep ediyorum."

AVUKAT TAHLİYE İSTEDİ

Serbes'in avukatı cezanın alt sınırdan verilmesini isteyip sanığın tahliyesini talep etti.

22.5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Yazar Emrah Serbes için düzenlenen iddianamede, 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olmak' suçlaması ile 22,5 seneye dek hapis cezası talep edildi. Savcılık ayrıca Serbes'in üç seneye dek araç kullanmaması için ehliyetine el konulmasını da istedi. Kaza esnasında Emrah Serbes ile aynı araçta bulunan ve ilk aşamada otomobili kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru için de 'suçu üstlenmek' suçlaması ile 2 seneye dek hapis cezası talep edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal