2 Üst Düzey FETÖ'cü Yurda Getirildi

MİT'in FETÖ ile mücadele için yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde Azerbaycan'dan ve Ukrayna'dan iki terörist ülkeye getirildi.

12.07.2018-16:17 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-16:11) 2 Üst Düzey FETÖ'cü Yurda Getirildi

MİT, iki üst seviye FETÖ üyesini Türkiye'ye getirdi. MİT tarafından Azerbaycan ve Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen İsa Özdemir ve Salih Zeki Yiğit, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlaması ile aranıyordu.

AZERBAYCAN KASASIYDI

MİT Başkanlığı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) dönük yapılan operasyon neticesinde, terör örgütünün "Azerbaycan kasası" ile Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını üstlenen iki üst düzey terörist yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ ile mücadele çerçevesinde operasyonlarını sürdüren MİT, haklarında arama kararı olan iki teröristi daha yurt dışında ele geçirdi.

FETÖ mensuplarından İsa Özdemir Azerbaycan'da, Salih Zeki Yiğit ise de Ukrayna'da yakalanarak bugün öğleden sonra özel uçakla İstanbul'a getirildi.

Atatürk Havalimanı'na inen uçakla getirilen FETÖ üyeleri için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla arama emri var.

İSA ÖZDEMİR KİMDİR?

FETÖ mensubu İsa Özdemir, 1997'de Bakü Devlet Üniversitesini tamamladı. Terör örgütünün bir devir Azerbaycan hususi işler sorumluluğunu üstlenen Özdemir'in, FETÖ'nün "Azerbaycan kasası" olarak da vazife aldığı belirtildi. Bakü'de terör örgütü için inşaat sektöründe paravan faaliyet yapan Avro 2000 şirketinin sahibi olan Özdemir için Ankara İkinci Sulh Ceza Hakimliğinin arama emri var.

SALİH ZEKİ YİĞİT ÖRGÜTÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ

Ukrayna'da ele geçirilen FETÖ mensubu Salih Zeki Yiğit'in ise Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını yaptığı tespit edildi. İş adamlarından "himmet" ismi altında aldığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika devletlerindeki okulların finansmanı için yurt dışına gönderen Yiğit'in, 15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışması ardından yurt dışına gittiği belirlendi. Yiğit için Mersin Sulh Ceza Mahkemesi tarafından arama emri var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal