AK Parti'den Bedelli Bekleyenleri Sevindirecek Haber

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bedelli bekleyenleri sevindirecek bir açıklama yaptı. Turan, "Bedelli askerlik bizim kabul ettiğimiz, istediğimiz bir durum. Hatta bedelli askerliği biz eski senelerdeki gibi 'bedelli' sözü ile doğru görmüyoruz." dedi.

12.07.2018-16:04 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-15:56) AK Parti'den Bedelli Bekleyenleri Sevindirecek Haber

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bedelli askerlik bizim kabul ettiğimiz, istediğimiz bir durum. Hatta bedelli askerliği biz eski senelerdeki gibi 'bedelli' sözü ile doğru görmüyoruz. Diyoruz ki gençlerin problemleri var. Bunların çözümü adına adım atmamız gerek. 5 milyondan fazla askerlik bekleyen gençten bahsediliyor, bu çok büyük bir oran" diye konuştu.

Turan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"GENELKURMAY'IN TALEBİ 300 BİN"

Genelkurmay'ımızın istediği 300 bin civarı. Senelik 300 bin olan isteğin karşısında 5 milyon insan var. Bu çok büyük bir sorun. Bu sorunun çözümü için de adım atmak istiyoruz. Fakat bunun bu şekilde anlık olarak 'yarın yapıyoruz' diye değil. Daha kalıcı olabilir, daha uygun fiyatlarla, daha uygun çalışmalarla değerlendirilebilir.

"DAHA KALICI BİR İŞ YAPMAMIZ LAZIM"

Yalnızca 'para verdim askerlik yaptım' değil de daha kalıcı bir iş yapmamız gerek. Bakınız 3-4 seneden beri, standart askerimiz operasyona katılmıyor. Er katılmıyor. Bir manada profesyonel askerliğe geçiş oldu, kısmen de olsa.

Artık uzmanlarımız, astsubaylarımız, subaylarımız operasyonlarda vazife yapıyor. Yalnızca 3-5 aylık askerler gitmiyorlar operasyona. Şimdi diyoruz ki, madem profesyonel askerliğe geçtik, o vakit bunun bir adım ilerisini yapalım.

Ülkede askerlikle alakalı problem yaşayan gençler olmasın istiyoruz. Askerlik bizim ortak değerimiz. Tabi ki savunmayı öğreneceğiz, destek olacağız. Fakat yalnızca uzun seneler doktorluk, avukatlık yapan insanların 'hadi bakalım git askerlik yap' dememizdeki zorluğu herkes yaşıyor. O sebeple bedelliyi anlık değil, kalıcı yapısal bir problem olarak kabul alalım ve çözelim istiyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal