Adnan Oktar'ın Sağ Kolu 160 Bin İliği Amerika'ya Kaçırmış

Adnan Oktar'ın sağ kolu olarak bilinen Oktar Babuna'nın kanserim deyip kampanya açtığı ve toplanan 160 bin ilik örneğini Amerika'ya kaçırdığı ortaya çıktı.

12.07.2018-15:55 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-15:48) Adnan Oktar'ın Sağ Kolu 160 Bin İliği Amerika'ya Kaçırmış

Adnan Oktar ve suç örgütüne dönük gözaltı operasyonunda örgütte doktor olarak tanınan ve kanserim deyip şahsına ilik kampanyası açan Oktar Babuna, 160 bin kişinin ilik örneğini Amerika'ya götürdü.

160 BİN KİŞİNİN KAN VE İLİK ÖRENEKLERİ ABD'YE GÖNDERİLDİ

Oktar Babuna ismini, 1999 senesinin yaz aylarında kan kanseri olduğu ve tedavi için ilik nakli lazım olduğunu açıkayan gazete ilanı ve başlattığı ilik kampanyası ile duyurdu. Kampanyada 160 bin insandan ilik ve kan örneği alınmasının sonrasında örneklerin 120.000'inin kaybolması iddiası ile dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından hakkında soruşturma açıldı. Adnan Oktar ile ilişkisi bulunduğu, kan ve ilik örneklerinin ABD'ye sevk edildiği suçlamaları ile gündeme geldi.

TÜRKİYE KAMPANYAYI DEVAM ETTİREN AVUSTURALYA'YI UYARMIŞTI

Kampanyada şüpheler olduğu sebebiyle toplanan ilik ve kanların iade edilmesi için girişim yapılmışsa da büyük aşamada başarısız oldu. Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle Türkiye'de durdurulan kampanyanın Avustralya'da devam etmesi ardından Türkiye, Avustralya'yı ikaz ederek kampanyanın durdurulmasını sağladı.

"CANIMIZI ÇOK YAKTI, BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Akşam gazetesine açıklama yapan Babuna kardeşlerin annesi Semin Babuna, "Adnan Oktar denilen kişi benim çocuklarımı benden aldı. 200'e yakın aile içinde yalnızca 4 aile bunlarla mücadele ettik. İki yalancı şahitle ailelere şantaj yaptığını biliyoruz. İnsanların haklarında suç uydurup kumpaslar kurdu. Canımızı çok yaktı. Şimdi yaptığı tüm kötülüklerin karşılığını ödeyecek" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal