Selülite Karşı En Etkili Yöntemler Nelerdir?

Kilomuz, vücut yapımız, alışkanlıklarımız farklı olsa bile bir çoğumuz selülit problemi yaşıyoruz. Selülitler ile etkili mücadele rehberini sizler için yayınladık. Selülitlerden kurtulmak için neler yapılır? Selülit bakımı nasıl yapılır?

03.03.2021-17:17 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-17:17) Selülite Karşı En Etkili Yöntemler Nelerdir?

SAĞLIKLI DİYET 

Selülitten arınmış bacaklar için diyetinizi de şekerden ve paketlenmiş gıdalardan arındırın. Yüksek kaliteli proteinler, toksinsiz doğal gıdalar ve bol su ile yeni beslenme rutininizi oluşturun. Yapay tatlar, asitli içecekler ve işlenmiş yağlardan da uzak durmaya dikkat edin.

DOĞRU ETKİLİ EGZERSİZ

Yağ yakımına yönelik metabolizma hızlandırıcı egzersizler ve kalça/bacak bölgelerine ağırlık veren barbell squad, deadlift, lunges gibi hareketlerle cilt altındaki düzensiz yağları temizleyin. Uzun zamana yayacağınız kısa süreli zor spor seanslarıyla göreceğiniz değişim sizi oldukça mutlu edecek.

DÜZENLİ MASAJ

Tercihen her duş öncesi cildinize kuru fırçalama yapın. Bu işlem hem cildinizi ölü hücrelerden arındırır hem de kan dolaşımını hızlandırarak yağların düzenlenmesinde etkili olur. Yaptıracağınız rutin bacak ve kalça masajı ya da banyoda selülit için özel tasarlanan masaj aletleriyle yapacağınız uygulama da portakal kabuğu görünümünün azalmasında etkili olacaktır.

NEMLENDİRME

Selülit kremleri birçok kişi için hayal kırıklığı oluştururken yeni nesil formüller bu düşünceyi değiştirmeye geliyor. Daha hücresel bazda çalışan, düzensiz yağ hücrelerini kırmaya yönelik formülleri ve portakal kabuğu görünümünü anlık olsa da hafifleten kafein içerikleriyle selülit kremleri artık daha donanımlı. Bu adıma düzenli fırçalama yöntemi de eklerseniz en etkili şekilde kan dolaşımı sağlanacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal