Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir?

Cilt sağlığına birebir faydası bulunan buhar banyosu nedir? Buhar banyosu nasıl yapılır? Buhar banyosunun zararları ve faydaları neler? İşte detaylar…

03.03.2021-16:57 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-14:04) Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir?

Cildinizi siyah noktalardan ve sivilcelerden arındırmak istiyorsanız, cildinizin daha sorunsuz ve güzel görünmesine yardımcı olan buhar banyosu pürüzsüz bir görünüm için buhar banyosu yapmalısınız. Buhar banyosu nasıl yapılır? Buhar banyosunun faydaları ve zararları neler? Buhar banyosu nasıl yapılır? gibi sıkça aratılan soruların cevaplarını haberimizde topladık. İşte detaylar…

Yüz temizliğinin yanı sıra solunum problemini tedavi etmek amacıyla da tercih edilebilen buhar banyosu; stresi azaltmakla meşhurdur. Baş ağrılarını dindiriyor, kas ağrılarına iyi geliyor, bronşit, astım gibi solunum yolu problemlerini iyileştirir.

BUHAR BANYOSU NEDİR?

Buhar banyosu burun tıkanıklığı ve grip olan kişiler tarafından sıkça yapılan yüksek ısılı tedavi yöntemlerden biridir. Bir diğer kullanım alanı ise cilt bakımı yapmak için sıcak suyu yüze tutarak cildin gözeneklerini açmak ve temizlemek için sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biridir.

YÜZE BUHAR BANYOSU NASIL YAPILIR

Gözenekleri açmanın  ve derinlemesine bakımın en kolay yöntemlerinden biridir. Yüz buharı; yüzdeki kan dolaşımını hızlandırır ve cildimizi kirlerden arındırır. Yüz buharının hemen ardından cilde uygulanan nemlendirici maske ise buhar banyosundan daha verimli bir sonuç elde edebilmenizi sağlıyor.

-Bir tencerede 3-4 bardak su kaynatın.

-Su kaynadığında ve sudan buhar çıkmaya başladığında yüzünüzü bu buharda bekletin. Ancak yüzünüzü çok fazla da buhara yaklaştırmayın.

-Buhar banyosundan istediğiniz sonucu alabilmek için işlem öncesinde makyajınızı yüzünüzden çıkarın ve cildinize peeling ve tonik uygulayın. Yani buhar banyosu öncesi cildinizi temizleyerek, işleme hazır bir hale getirin.

-Bitki çaylarının gücünden yararlanarak, buharın cildinize daha hızlı bir şekilde nüfus etmesini sağlayabilirsiniz.

-Buhar banyosu için kaynattığınız suya bir miktar limon, nane; papatya ve lavanta; sandal ağacı ve bergamot ekleyebilirsiniz.

-10 dakika boyunca cildinizi buharda bekletin. Bu sürede başınızı bir havlu ile sarmayı da unutmamanız gerekiyor.

YÜZE YAPILAN BUHAR BANYOSUNUN FAYDALARI NELERDİR?

-Cilt gözeneklerini açan buhar banyosu, bir yandan da cildi sivilce ve siyah noktalardan arındırıyor. Özellikle yağlı bir cilt tipiniz bulunuyorsa, cildinizi aşırı yağdan arındırmak adına haftada birkaç kez olacak şekilde buhar banyosu yapabilirsiniz.

-Kan dolaşımını hızlandıran buhar banyosu, bu özelliği sayesinde cildin nefes almasını sağlıyor. Cildi canlandırarak, solgun ve mat bir görünümden kurtulmanıza da katkıda bulunuyor.

-Yüz kaslarını gevşeten buhar banyosu, üzerinizdeki stresi atmanıza da olanak tanıyor.

BUHAR BANYOSUNUN CİLT SAĞLIĞI İÇİN FAYDALARI 

Buhar banyosunun cilde faydaları olduğu cilt bakım uzmanları tarafından dile getirilmiştir. Cilde derinlemesine temizleyen en etkili yöntemlerden biri olan buhar banyosunun cilde faydaları ise;

-Ciltte oluşan siyah noktaları yok eder

-Yağlı ve karma ciltlerin mutlaka haftada 1 defa yapmaları tavsiye edilir

-Makyaj artıklarının ciltten atılmasını sağlar

-Yüze buhar banyosu sivilce ve akne oluşmasını önler

-Kan dolaşımını hızlandırır

-Bitkisel yağların cilde daha iyi etki etmesini sağlar

-Yüzde ve alın bölgesinde bulunan fazla yağları yok eder

-Ölü deriyi ciltten atar

-Kırışıklıkların azalmasını sağlar

-Cildi derinlemesine temizleyen en etkili yöntemdir 

BUHAR BANYOSUNUN ZARARLARI NELER?

-Cilt bakımında sıkça tercih edilen buhar banyosunun, yukarıda bahsettiğimiz yararları dışında bazı zararları da bulunmakta ve bazı hasatlığı olanların buhar banyosu yapmaması gerekmektedir. Peki nedir bu zararlar gelin beraber bakalım.

-Buhar banyosu sırasında soluyacağınız hava beyin ve kan dolaşımını aynı zamanda ise akciğerdeki havayı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle uzun süre buhar banyosu yapılmamalıdır. 

-Buhar banyosu yapmaya karar vermeden önce dikkat etmeniz gereken konulardan biride cilt tipiniz. Bazı cilt tipleri buhara alerjik reaksiyon gösterebilir ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

-Buhar banyosu; akciğer, yüksek ateş, astım ve kalp hastası olanlar tarafından uygulanmaması gereken bir yöntemdir. Kronik sağlık sorunlarınız varsa, en iyisi yüzünüze yönelik buhar banyoları konusunda doktorunuza danışmaktır. Bu, komplikasyonları ve yan etkileri önleyecektir.

BUHAR BANYOSU HANGİ SIKLIKLA YAPILMALI?

Buhar banyosunun uygulanma sıklığı cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Önerilen uygulama aralığı; normal, yağlı ve karma ciltler için haftada bir, ancak kuru ve hassas bir cilt tipine sahip olanlar için iki haftada bir ya da ayda bir uygulanması önerilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal