Selahattin Demirtaş'a Bir Hapis Cezası Daha Verildi

2016'dan bu yana hapiste olan Selahattin Demirtaş'a "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

28.05.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-17:28) Selahattin Demirtaş'a Bir Hapis Cezası Daha Verildi

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

''HERHANGİ BİR SUÇ UNSURU YOK''

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle katılan Selahattin  Demirtaş, yaptığı savunmasında, “2019 yılında ben ve Figen Yüksekdağ sıfır delille tutuklandık. Hakkımızdaki sanık beyanları bile dosyaya 5-6 ay sonra gönderildi, sadece suç ithamında bulunmuşum. Ben bu olanlara karşı ‘Adalet önünde bunun hesabını soracağım' dedim. Bugün mahkemenizde bana beraat kararı verilmesini bekliyorum herhangi bir suç unsuru yok” dedi.

4 Kasım 2016 tarihinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve 9 HDP'li milletvekili ile birlikte Türkiye Anayasası'na göre ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" suçlarıyla gözaltına alındı. Daha sonra Edirne F Tipi cezaevine gönderilen Demirtaşın, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutukluluğu devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal