Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un Fethi'ne Hediye

Taksim Camisi Açılış Programı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Taksim Camii'nin İstanbul'un Fethi'ne hediye olduğunu söyledi.

28.05.2021-14:27 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-14:55)

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı sonrası Taksim Camii açılışında konuştu.

Cuma namazını Taksim Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

1,5 ASIRLIK MÜCADELENİN SONUCUDUR

"Taksim Camii'nin bizim dünyamızda yeri başkadır. Mimarisiyle tarihi Beyoğlu'na uyumu yanında mühendislik olarak sayılı projeler arasında olan camimiz İstanbul'un sembolleri arasındaki seçkin yerini aldı. Taksim Camii İstanbul'un en önemli kültür sanat merkezlerinden bir olacaktır.

Taksim Camii'ni bir süre önce ibadete açtığımız Ayasofya-ı Kebir'e bir selamdır. Burası İstanbul'un fethinin 568'inci yıldönümüne hediyedir. Bu cami 1,5 asırlık mücadelenin sonucudur.'' dedi.

MİLLETİMİZ 150 YILLIK HAYALİNE BUGÜN KAVUŞMUŞTUR

''İBB Başkanlığı'na seçildiğimde verdiğimiz sözlerden biri bu camiiyi yapmaktı. Sözümüzü yerine getiremedik. Başbakanken yeniden harekete geçtiğimizde karşımızda Gezi olaylarını bulduk.

Ezanları susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Saldırıların hepsini akamete uğratmayı başardık. Bundan sonrada aynı azim, kararlılık ve dirayetle mücadeleye devam edeceğiz. Bunun için önümüze bir fatura konulacak, onu da göze alıyoruz. 

Milletimiz 150 yıllık hayaline bugün kavuşmuştur. Bu uzun mücadele döneminde camimizin vücut bulması konusunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal