Şeker Nasıl Bırakılır?

Kovid-19 ile birlikte hayatımızın rutini değişti. Bu süre içinde daha sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz. Özellikle beyin sağlığımıza dikkat edip şekeri hayatımızdan çıkarmalıyız. Peki şekeri 6 günde nasıl bırakabiliriz?

24.03.2021-12:38 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-12:38) Şeker Nasıl Bırakılır?

Sağlıklı işleyen bir beyin için şekeri bırakmamız gerekir. Şekeri günlük hayatımızdan olabildiğince uzak tutmalıyız. 

İlk adım, evinizdeki atıştırmalıkları bir kenara atmak. Böylece gereksiz kalorilere de veda etmiş oluyorsunuz. İlk gününüzde yorgunluk hissedebilirsiniz. Sade bir kahve içebilir, yürüyüşe çıkabilir veya biraz kestirebilirsiniz. Kan şekerinizin düşük olması da olası. Kan şekerini sabitleyen protein alımı için kuruyemişler ve kuru meyvelere atıştırmalık dolabınızda yer verin. İkinci gününde  tat alma tomurcukları şekere özlem duymaya başladıysa içeceklerinize tarçın veya vanilya özü ekleyebilir, doğal olarak tatlı yiyeceklerden deneyebilirsiniz. 

BİR PARÇA BİTTER ÇİKOLATA

Üçüncü güne geldiniz ve kararlı bir şekilde şeker tüketimini kontrol altında tutuyorsanız cesur olun. Bu noktada şekerli içecekleri de kendinize yasaklayın. Aromalı kahveler ve çaylar sandığınızdan daha fazla şeker içerir. Belki bir parça bitter çikolata günü kurtarmanıza yardımcı olur.

Dördüncü günde tatlı olmasa da şeker içeriği olan yiyecekleri keşfe çıkın. Yani gıdaların etiketlerini okuyun. Makarna sosları, hazır çorbalar ve ekmekler bile şeker içerebiliyor. Paketin içeriğine baktığınızda 'şeker' yazmıyor oluşu şeker içermediği anlamına da gelmez. Şekeri, früktoz, sukroz veya dekstroz gibi sonu 'oz' ile biten farklı kelimelerle arayın. Beşinci günde daha derinlerdeki şekeri düşünmeye başlayabilirsiniz. Un ve pirinç gibi rafine tahıllar da şeker içerir. Sabahları sade bir çayın yanında simit yediğinizde şeker tüketmiş olursunuz. Karbonhidratları tam tahıllı olanlar ile değiştirmeniz hem şekeri hem de kiloları hayatınızdan uzaklaştırmış olacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal