Şeker hastaların damak tadına uygun leziz ve sağlıklı içecek tarifleri

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, öncelikle günlük yaşam planlarınızı yapmak ve bir disipline oturtmanız büyük önem taşır. Uzmanların görüşlerin, takip ederek, sizlere sunduğumuz içecek alternatifleri hem sağlığınız için hem de farklı leziz tatlar deneyimlemek isterseniz bu haber tam size göre…

08.12.2023-13:07 - (Son Güncelleme: 08.12.2023-17:47) Şeker hastaların damak tadına uygun leziz ve sağlıklı içecek tarifleri

Şunu belirtmek gerekir ki bir tedavi yöntemi olmadığı gibi yalnızca önerilerdir. Öncelikle doktorunuza danışmalı, tedavi planınıza uygun hareket etmelisiniz. Kan şekerinde düzenleme sağlayabilecek o leziz içecek karışımlarını afiyetle tüketebilirsiniz.

Yeşil çay limon

Yeşil çay ve limon karışımı

Yeşil çay, antioksidanlar açısından zengin bir içecektir. Antioksidanlar, kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olan hücreleri hasara karşı korur. Limon ise C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini, kan şekerini düzenleyen insülin hormonunun üretimini destekler.

Bu karışımı yapmak için 1 fincan yeşil çaya 1/2 limonun suyunu ekleyin ve karıştırın. Günde 2-3 kez tüketebilirsiniz.

Kefir ve meyve

Kefir ve meyve lezziz tat

Kefir, probiyotik açısından zengin bir süt ürünüdür. Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekleyen ve kan şekeri dengesini düzenlemeye yardımcı olan canlı bakterilerdir. Meyve ise lif ve vitaminler açısından zengindir.

Bu karışımı yapmak için 1 su bardağı kefire 1/2 su bardağı doğranmış meyve ekleyin ve karıştırın. Günde 1-2 kez tüketebilirsiniz.

chia tohumu ve süt

Chia tohumu ve süt’ün sırrı

Chia tohumları, lif açısından zengin bir besindir. Lif, kan şekerini yavaş yavaş yükselterek ve düşürerek kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olur. Süt ise protein ve kalsiyum açısından zengindir. Bu karışımı yapmak için 1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı chia tohumu ekleyin ve karıştırın. Gece boyunca buzdolabında bekletin. Sabah aç karnına tüketebilirsiniz.

Badem sütü

Badem sütü ve kakao ikilisi

Badem sütü, protein ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Kakao ise magnezyum açısından zengin bir besindir. Magnezyum, kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olan bir mineraldir. Bu karışımı yapmak için 1 su bardağı badem sütüne 1 yemek kaşığı kakao ekleyin ve karıştırın. Günde 1-2 kez tüketebilirsiniz. Bu karışımların yanı sıra, bol su içmek de kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olur.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal