Şehirler Arası Otobüslerde Koltuk Kısıtlaması Kaldırıldı

Salgın sebebiyle şehirler arası otobüslerde uygulanan % 50 koltuk kısıtlaması kaldırıldı. Artık otobüsler ruhsatlarındaki yolcu kapasitesi kadar yolcu kabul alabilecekler.

10.03.2021-11:38 - (Son Güncelleme: 10.03.2021-11:38) Şehirler Arası Otobüslerde Koltuk Kısıtlaması Kaldırıldı

Normalleşme döneminin akabinde seçilen bölgelerde, şehirler arası otobüslerde yarı yarıya koltuk kısıtlaması kaldırıldı. Bu kararın ardından, iç turizmde hareketlenmenin önü açıldı.

Pandeminin başladığı ilk zamanlardan itibaren toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe sebebiyle yüzde 50 kapasite ile çalışma zorunluluğu uygulanmaya başlamıştı.

Konu ile alakalı açıklama yapan TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''TÜM TEDBİRLER UYGULANIYOR''

" Son olarak İçişleri Bakanlığının 8 Mart 2021 tarihinde yayınladığı genelgeyle 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamındaki taşımacılık faaliyetlerinde kapasite kısıtlaması kaldırılmıştır. Yolcular otobüsler HES kodu kontrolü yapılarak alınıyor. Otobüsler her seferinde dezenfekte ediliyor. Otobüslerde yolcular için dezenfektan ve maske bulunduruluyor. Yolcuların maske kullanımı zorunluluğu denetleniyor. Personelin her seferde ateş ölçümü yapılıyor. Ayrıca sağlık bakanlığı tarafında hazırlanan Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi'nde tüm tedbirler uygulanıyor." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal