Şehirde hayat durma noktasına geldi! Aşiretler kent meydanında adeta ortalığı savaş alanına çevirdi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Hubeti ile Sarmadi aşiretlerinin üyeleri arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga etti. İşte haberin detayları...

03.06.2022-17:45 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-17:45)

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde iki büyük aşiret arasında başlayan ve 2 gün boyunca devam eden olaylardan dolayı askerler sokağa inerek olayların yatışması adına polislere destek verdi. Akçakale’nin iki büyük aşireti olan Sarmudi ile Hubeti aşiretleri arasında uzun süredir devam eden arazi anlaşmazlığı, tarafların dün ilçe merkezinde karşılaşması üzerine gerginliğe dönüştü. Bölgeye intikal eden polis ve çevik kuvvet ekipleri, taraflara müdahalede bulundu. Bugün yeniden toplanan taraflar, çarşıda karşılaştı. Bunun üzerine kavga etmeye başlayan tarafları ayırmak için bölgeye çok sayıda zırhlı araç, polis ekibi ve çevik kuvvet ekibi intikal etti.


Gerginlik git gide büyüdü 

Polisler, kavga eden taraflara müdahale ederek ayırmaya çalıştı. Gerginliğin daha da büyümesi üzerine ilçe merkezine askeri kuvvetler sevk edilerek polislere destek vermeleri sağlandı. Ara ara arbedenin meydana geldiği olayda, kalabalığın dağılması adına biber gazı kullanıldı. 

Olaylarda birçok kişi gözaltına alınırken bölgede bulunan esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Kavgadan dolayı 2'si polis çok sayıda kişi de yaralandı. Olayların yeniden başlamaması için güvenlik güçleri ilçede geniş çaplı güvenlik önlemi almaktadır.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal