Şeftali Suyunun Faydaları Nelerdir?

Şeftali suyunun faydaları nelerdir? Şeftali suyu kansere karşı korur mu? Cilt sağlığında etkili olan şeftali suyunun fazlası zararlı mı? İşte yanıtlar...

07.07.2018-10:48 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-11:30) Şeftali Suyunun Faydaları Nelerdir?

C,E ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan, güçlü aroması ile tercih edilebilir bir içecek türü olan şeftali suyunun faydaları nelerdir sizler için hazırladığımız yazıya göz atabilir, bilgi alabilirsiniz. İşte çok sevilen bir meyve türü olan şeftali suyunun faydaları

ŞEFTALİ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

İçerdiği tüm besin değerleri ile birlikte oldukça faydalı bir içecek olan şeftali suyu vücudunuz için önemli takviyelerden birisi olarak dikkat çekiyor. Şeftali suyu tüketmeyi çok seviyorsanız faydalarını duyduğunuzda ne kadar şanslı olduğunuzu anlayacaksınız. Şeftali suyunun faydaları neler? Gelin birlikte göz atalım.

HİPOKALEMİYİ ÖNLÜYOR

Kandaki potasyum düşüklüğüne verilen bir ad olan hipokalemi düzensiz kalp atışı ve kasların zayıflaması gibi semptomlara sebep olan bir sağlık sorunu. Potasyum değerleri açısından zengin olan şeftali hipokalemiyi önlemesinin yanı sıra kas dokusunun düzenlenmesine ve vücudun enerji için ihtiyaç duyduğu karbonhidratları kullanmasına olanak tanıyor. 

KANSERE KARŞI ETKİLİ

En önemli kronik rahatsızlıklardan birisi olan kansere karşı koruma sağlayan şeftali suyu anti tümör etkisi sayesinde serbest radikallerin neden olduğu DNA hasarını önlüyor. Serbest radikallerin verdiği zararları önleyen fenol,flavanoid ve karotenoidler açısından oldukça zengin olan şeftali suyu özellikle meme,akciğer ve kolon kanserine karşı koruma etkisi yaratıyor.

ŞEFTALİ SUYU İLE DAHA SAĞLIKLI GÖZLER

Şeftali suyunun faydaları arasında göz sağlığını koruması da yer alıyor. Göz sağlığını koruyan beta karotenler ve karotenoidler açısından zengin olan şeftali suyu kataraktı önlemesinin yanı sıra yaşla birlikte ortaya çıkan makiler jenerasyonu da yavaşlatmaya yardımcı oluyor.

CİLT SAĞLIĞINDA ETKİLİ

Cilt tedavisinde hem içten hem de dıştan büyük bir etki sağlayan şeftali suyu içerdiği C vitamini sayesinde cildin yenilenmesinde büyük bir rol oynar. Ultraviyole ışınlarına karşı koruma yaratan içecek cildi güneşin zararlı etkenlerine karşı da korumaktadır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Kolon kanserini önleyen yapısı sayesinde sindirim sistemini de düzenleyen şeftali suyu yüksek oranda lif içermesi sebebiyle hemoroid,ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarını da önlemektedir.

KİLO VERMEDE ETKİLİ

Vücutta birçok sorunun ana sebebi olan fazla kilolardan şeftali suyu ile birlikte kısa sürede kurtulmanız mümkün. Egzersiz sonrası oldukça faydalı bir yiyecek olan şeftali lif içermesi nedeniyle uzun süre tok kalmanızı sağlayarak fazla yemenizin önüne geçiyor.

GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE YARDIMCI OLUYOR

Vücudun mikrop, hastalık ve enfeksiyonlara karşı savaşması olarak adlandırılan bağışıklık sisteminin  güçlendirilmesinde etkili olan şeftali suyu C vitamini, çinko ve magnezyum içeriği ile birlikte hücresel dejenerasyon sürecini yavaşlatıyor. 

BEYİN FONKSİYONLARINI GELİŞTİRİYOR

Vücudun en önemli organı olan beynin fonksiyonel olarak gelişmesine olanak tanıyan şeftali suyu özellikle beş yaş altındaki çocukların bilişsel gelişimi için gerekli bir içecek türü olarak karşımıza çıkıyor.

KOLESTROL İLE MÜCADELEDE ETKİLİ

Kolesterol içermeyen bir yapıya sahip olan şeftali kolesterolün neden olduğu hipertansiyon, diyabet gibi kronik sorunları engelliyor. Tıkanmış arterlerin kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini önleyen bu özel meyve  atardamarlardaki yüksek kolesterolü de önleyici bir yapıya sahip.

Şeftali suyunun faydaları sadece bu saydıklarımızla sınırlı değildir. Günde 1 bardak doğal şeftali suyu içerek vücudunuzun daha dinç bir şekilde ömür sürmesine yardımcı olabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal