Şef Akademi Ali Ronay Kimdir?

Fox ekranlarında Şef Akademi başladı. Seyirciler, jüri üyelerini merak ediyor. Peki, Şef Akademi jürisi Ali Ronay kim, kaç yaşında?

17.06.2021-18:03 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-18:03) Şef Akademi Ali Ronay Kimdir?

Fox Tv ekranlarında Şef Akademi başladı. Yemek yarışması olan programda 1”5 yarışmacı yemek hünerlerini sergileyecek. Yarışmacıları ise üç jüri üyesi değerlendirecek. Şef Akademi’nin jüri üyeleri; Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay ve Arda Türkmen. Yarışmanın sunuculuğunu ise Öykü Serter yapıyor. Yarışma hafta içi her gün Fox ekranlarından yayınlanacak. Seyirciler, jüri üyelerinin kariyerlerini merak ediyor. İşte Ali Ronay hakkında merak edilenler…

ALİ RONAY NERELİ?

Ali Ronay, 1982 yılında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde dünyaya geldi. Küçükken aşçılığa merakı olmayan Ronay, 1995 yılında Amerika’ya gittiğinde Mutfak Sanatları bölümü ile tanıştı. Üniversite öğrenimine Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde başladı. Fakat bu bölümde okuma fikrini değiştirdi ve Ankara’ya geri döndü. Gazi Üniversitesi Vakfı’nın Ah-Ma Otel İşletmeciliği okuluna kaydoldu. İlk stajını Ankara’daki Hilton Oteli’nin mutfağında yaptı. Burada ünlü şeflerle bir arada çalışma fırsatı yakaladı. Ronay, Gazi Üniversitesi & Amerikan AHMA ve Paul Bocuse Enstitüsü’nde mezun oldu.  

Ronay'ın gastronomi alanında tam olarak on dokuz yıl deneyimi bulunuyor. 27 yaşında baş aşçı olan Ronay, Anadolu Türk Mutfağı’nı tanıtmak için tam on yıldır çalışmalar ve araştırmalar yapıyor. Lokal tatlara kattığı yenilikçi yorumlarla tanınıyor.

Ronay, şuanda Beşiktaş’ta bulunan Swissotel’in baş aşçısıdır. Ronay, Gençlere olan inancını hep dile getiriyor, mutfağına gelen her öğrencinin kendisinden ve ekibinden bir şeyler öğrenmesini ve gittikleri yerlerde bunu yaymalarını sağlamayı da hedefliyor. Ronay, mutfağın en büyük akademi alanı olduğu her röportajında dile getiriyor.

ŞEF AKADEMİ ARDA TÜRKMEN KİMDİR?

Ünlü şef, Arda’nın Mutfağı programı ile tanınıyor. Türkmen, uzun yıllar TV8 ekranlarında bu programla yer aldı. Arda Türkmen 2014 yılında TV8 ekranlarında Ver Fırına programında jüri üyeliği yaptı.  Aşçılığın yanında işletmeci de olan Arda Türkmen’in Karaköy’de Mükellef adında bir restoranı bulunuyor.

Türkmen, Üniversitede çift anadal yaptı hem İşletme hem de Sahne Gösteri Sanatları bölümlerinden mezun oldu. İlk olarak kurduğu catering şirketi ile yeme-içme sektörüne atıldı. Daha sonra catering şirketini kapattı ve ilk restoranı olan Lebnon’u açtı. Bu restoran aynı zamanda Issız Adam’da geçen restorandır. Devamında Forneria, Central ve Mükellef restoranlarını açtı. Şuanda bir tek Mükellef açıktır.

Türkmen, uzun yıllar sunduğu Arda’nın Mutfağı programından sonra Şef Akademi programı ile ekranlarda olmaya devam ediyor.


                                                                                                                 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal