31.12.2020-10:50 (Son Güncelleme:27.04.2024-10:56)


1

Sedef hastalığı nedir? Sedef hastalığı nasıl meydana gelir? Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır? Sedef hastalığı nasıl tedavi edilir? Damla tipi sedef hastalığı, sırtta sedef hastalığı, erkeklerde sedef hastalığı, saçta sedef hastalığı... Bu çok merak edilen hastalık türüne dair bilmeniz gerekenler burada.



2

SEDEF HASTALIĞI NEDİR?

SEDEF HASTALIĞI NEDİR?

Sedef hastalığı uzun süredir var olan ve günümüzün de en yaygın cilt hastalıklarından biridir. Hala tam olarak nedeni açıklanamasa da genetik olduğu bilinmektedir.



3

Özellikle kafa derisi, tırnak, eklem yerleri, genital bölgeler, yüz ve kıl köklerinde görülen bir hastalık olan sedef, Türkçe'deki ismini, deride açılan yaraların üstünü kaplayan beyaz ve parlak maddeden almaktadır. Bu deri kaldırıldığında ya da soyulduğunda kanama yapmaktadır.



4

Sedefin birçok çeşidi vardır ve bulunduğu yere göre adını almaktadır. Sedef egzama gibi kaşıntı yapmaz.



5

SEDEF NEDEN ÇIKAR?

SEDEF NEDEN ÇIKAR?

Sedefin tam olarak oluşma nedeni açıklanamamıştır. Son yıllarda yapılan araştırmalar ve insan geninin belli bir ölçüde çözülmesi ise, hastalığın büyük ölçüde genetik olduğu yönünde belirtiler göstermektedir.



6

Sedef hastalığının, özellikle çok yoğun ve stresli zamanlarda çıktığı, veya deride açılan bir yara kapanırken çevresinde oluştuğu, hatta herhangi bir hastalık ile pençeleşirken vücutta daha fazla görüldüğü bilinmektedir.



7

TEDAVİSİ VAR MI?

TEDAVİSİ VAR MI?

Her genetik hastalıkta olduğu gibi sedefe de henüz bir çözüm yolu üretilememiştir. Günümüz tıp teknolojileri de bu hastalığın tedavisine yetersiz kalmıştır.



8

Ancak, vücudun güneş ışığında üretebildiği veya laboratuarlarda özel yapılabilen, fakat sadece reçete ile satılan bir vitamin d çeşidi, sedefin büyük ölçüde ortadan kalkmasına katkıda bulunmaktadır.



9

İLAÇTAN FARKLI TEDAVİ ÖNERİLERİ

İLAÇTAN FARKLI TEDAVİ ÖNERİLERİ

Kesinlikle sedef olan bölgedeki yaralar kaşınmamalı ve kabukları koparılmamalıdır.



10

Katranlı şampuanlar her zaman ise yarar. ancak deriyi çok yakmaları halinde problemler yaratabilirler, bu yüzden dikkatli kullanılmalıdırlar.



11

Duş almadan önce, saçlarda bulunan sedeflerin üzerinde biraz zeytinyağı ile masaj yapılmalıdır. bu, kabukların yumuşamasına ve su ile yıkanmasına sebep olacaktır ki, hiçbir şekilde kanamaya neden olmayacaktır.



12

Yazın mutlaka tatile çıkılmalıdır. hem stresten uzak olunur, hem de bol güneş ve tuzlu su görür vücudumuz



13

Sigara içen biri iseniz, sigarayı ansızın bırakmak yerine yavaş yavaş azaltma yöntemine girerseniz, ani bir stres ve baskıdan kaçmış olursunuz. Ancak sigarayı bırakmanız, kendi sağlığınız açısından da iyi olduğu gibi, bağışıklık sisteminin de zayıflamasına bir dur demenize neden olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR