Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılır mı? 2024 seçmen bilgi kağıdı sorgulama nasıl yapılır?

Pazar günü 61 milyon seçmenin oy kullanacağı yerel seçimler öncesinde seçmen bilgi kağıdıyla ilgili araştırmalar sürüyor. Vatandaşlar seçimde oy kullanırken herhangi bir sorun yaşamamak için bilinmesi gerekenleri sorguluyor. Peki Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılır mı? 2024 seçmen bilgi kağıdı sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar…

28.03.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-11:19)

Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde hazırlıklarda son aşamaya gelinirken vatandaşlar da oy kullanma hakkında bilinmesi gerekenleri araştırıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde toplamda 61 milyon 441 bin 882 kişinin oy kullanması bekleniyor. Ülke genelinde 206 binin üzerinde sandık hazırlanacak.

Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılır mı?

Yaklaşan seçimlerde, ülke genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanının yanı sıra 50 bin 336 muhtar belirlenecek. Ayrıca, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği seçimleri de gerçekleştirilecek. Seçmenler, oy kullanacakları sandık bilgilerini Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecekler.

Artık seçmen bilgi kağıdı getirmek zorunlu olmayacak. Seçmenler, oy kullanmak için T.C. kimlik numarası bulunan herhangi bir resmi belgeyi kullanabilecek.

Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılır mı? 2024 seçmen bilgi kağıdı sorgulama nasıl yapılır?

2024 seçmen bilgi kağıdı sorgulama nasıl yapılır?

Seçmen kaydını sorgulamak isteyenler için pratik bir çözüm bulunuyor. Adım adım ilerleyerek, e-Devlet Kapısı'na giriş yapmak mümkün. Öncelikle, http://www.turkiye.gov.tr adresine gidip sayfanın üst kısmındaki "Giriş Yap" bağlantısına tıklanıyor.

Sonrasında ise ana sayfadaki arama kutucuğuna "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazılarak sisteme erişim sağlanabiliyor. Kimlik doğrulama adımını tamamladıktan sonra, ekrandaki talimatları takip ederek sisteme giriş yapılıyor. Sistemde, seçmen kütüğündeki bilgileriniz görüntülenirken, aynı zamanda seçim dönemlerinde oy kullanılacak yer bilgileri de bu sayfa üzerinden erişilebilir hale geliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal