Nisan ayında arsa almayan kalmayacak! KDV’DEN MUAF 3 ilde arazi ve arsa satılıyor

Milli Emlak tarafından KDV’den muaf arsa arazi satın almak isteyenlere müjdeli haber duyuruldu. O 3 ilde KDV ödemeden arsa ve arazi satın alınabilecek.

28.03.2024-11:09 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-11:09) Nisan ayında arsa almayan kalmayacak! KDV’DEN MUAF 3 ilde arazi ve arsa satılıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından arsa arazi sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber duyuruldu. Nisan 2024 fırsatları kapsamında duyurulan bu müjdeli haberler, 3 ilde arsa arazi sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürecek. Kayseri, Çanakkale ve Bayburt’ta uygun fiyatlarla Nisan ayında arsa ve arazi satışları Milli Emlak resmî sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Bu uygun fiyatlı ihale usulü satışa katılım sağlamak için arsa ve arazilerin belirtilmiş olan teminat bedelini yatırma şartı mevcut. 

O 3 ilde yaşayanlar KDV’den muaf taşınmazı kapacak

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 3 ilde yaşayan vatandaşlara özel Nisan 2024 kampanyası duyuruldu. Kampanya doğrultusunda; Bayburt, Kayseri ve Çanakkale’de farklı farklı bölgelerde uygun fiyatlı arsa ve arazi satışı gerçekleştirilecek. Söz konusu olan arsa ve arazilerin satış bedeli 32.000 TL’den başlayıp 844.000 TL’ye kadar yükseliyor.

Nisan ayında arsa almayan kalmayacak! KDV’DEN MUAF 3 ilde arazi ve arsa satılıyor

Teminat bedelini yatıran ihaleye katılım sağlayabiliyor

Milli Emlak tarafından satışa çıkartılan bu 3 şehirdeki arsa ve araziler için belirtilen teminat bedelini yatıran vatandaşlar, düzenlenen ihaleye katılım sağlayabiliyorlar. Teminat ödemeleri ise 9.600 TL’den başlayıp 168.800 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu teminat bedelini yatırmadan Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan arsa arazi ihalelerine katılım sağlamak mümkün değil. 10 Nisan tarihinde başlayan ihaleler 17 Nisan 2024 tarihine kadar da devam ediyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal