Seçim maratonu iftarda da devam ediyor: 200 bin sandıkta oy sayma işlemi sürüyor

Yerel seçimlerdeki oy sayımı, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) daha önce yaptığı açıklama dahilinde iftar saatlerinde de sürüyor. Türkiye genelinde 200 bini aşkın sandıkta oy sayma işlemi aralıksız devam ediyor. İşte detaylar…

31.03.2024-20:29 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-01:31) Seçim maratonu iftarda da devam ediyor: 200 bin sandıkta oy sayma işlemi sürüyor

Türkiye’nin 81 ilinde Mahalli İdareler Seçimleri’nde oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlandı. Sandıkların kapanma işlemi yapılır yapılmaz hemen oy işlemlerine geçildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından daha önce alınan karara göre, oy sayımı iftar saatlerinde de devam edecekti. Söz konusu karar dahilinde oy sayma işlemleri aralıksız devam ediyor.

200 bin sandıkta oy sayma sürüyor

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, doğudaki 32 ilde saat 16.00'da, diğer illerde ise saat 17.00'de başlayan oy sayımı devam ediyor. Ramazan ayına denk gelen oy verme gününde bile, oy sayımı sürecinde görev alanlar aralıksız çalışmaya devam etti. 

Seçim maratonu iftarda da devam ediyor: 200 bin sandıkta oy sayma sürüyor

İftar saatinde bir ara verilip verilmeyeceği konusunda Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na soru yöneltilmiş, YSK ise oy sayımının kesintisiz devam etmesi gerektiğine karar vermişti. Bu karar doğrultusunda, iftar vaktinde bile, 200 bini aşkın sandıkta oy sayım işlemleri aralıksız bir şekilde sürdürüldü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal