Sebzeleri Sakın Sirkeli Suda Yıkamayın!

Sebze ve meyveleri bol suda yıkamamız gerekiyor. Hatta geleneksel bir şekilde sirkeli suda yıkarız. Ancak uzmanlar bunun yapılmaması gerektiğini belirtiyor.

07.11.2019-16:17 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-16:14)

Sebzeleri ve meyveleri temizlemek için sirkeli su ilk tercih olsa da kimyasallarla dolu meyve ve sebzeler bu durumu tehlikeli hale getiriyor.

SEBZELERİ SAKIN SİRKELİ SUDA YIKAMAYIN!

Sebze ve meyveleri yıkamak için sirkeli su ile yıkamanın uzun vakittir kullanılan metod olduğunu açıklayan Doç. Dr. Genç, "Yıkama suyuna sirke katmanın temel hedefi, asidik bir yıkama mekanı meydana getirerek yetersiz yıkama olasılığına karşılık gıda üstünde yer alabilen olası zararlı biyolojik etkenlerin uzaklaştırılmasıdır. Fakat şimdilerde yaygın şekilde kullanılan pestisitlerin pek çoğunun aktif maddesi asidik şartlarda daha kararlı duruma gelmektedir. Bu da yetersiz bir yıkama sebebiyle bu çeşit ilaçlar gıdadan uzaklaştırılamayıp bedene alınırsa olası zararlı etkilerinin oldukça daha uzun zamanlar süresince sürdürmelerini sağlanması, demektir. Hangi sebze ve meyvede hangi pestisitin kullanıldığı bilinmediği için sirkeli suyla temizlenmemesi gerekir. Sebze ve meyveleri hepsinin tarım ilacından arındırmak mümkün olmasa da bol duru suyla temizleyip özellikle yeşillikleri suda bekletmek, en doğru temizleme biçimidir" diye konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal