Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı Nedir?

KOSGEB küçük işletmeleri desteklemeye devam ediyor. Taze besin işiyle ilgilenen işletmelere soğuk zincir konusunda destek olacak Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı başvuru şartları nelerdir?

24.12.2021-13:11 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-17:26) Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı Nedir?

KOSGEB’den küçük ve orta ölçekli işletmelerin dönemsel zararını karşılayacak bir destek programı daha geldi. İşletmelere finansal kiralama imkanı sunacak Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı işletme sahipleri tarafından araştırılmaya başladı. İşte programın detayları…

DESTEK PROGRAMI AMACI NEDİR?

Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı’nın amacı; küçük ve orta ölçekli işletmelerin, sebze ve meyve zayiatını azaltmak üzere soğuk zincir oluşturmaları sürecinde, finansal kiralama yöntemiyle temin edecekleri, yerli malı ve yeni soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünite yatırımları için finansal kiralama faiz/ kâr payı masraflarına katkı sağlanması.

BAŞVURU ŞARTLARI

- Destek programından yararlanılabilmesi için İşletmenin; Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde, KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olması gerekir.

- Bu destek programından, toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensupları, sebze ve/veya meyve taşımacılığı yapan işletmeler ile bu alanda faaliyet gösteren lojistik firmaları yararlanabilir.

- Başvuru ve yararlanma koşullarına ilişkin özel hükümler destek programının uygulama esaslarında ayrıca belirtilir.

- İşletme destek programı süresi içerisinde destek üst limiti ile soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünite için belirlenen adedi aşmadan birden fazla finansal kiralama sözleşmesi yaparak desteği kullanabilir.

- Destek programı kapsamında gayrimenkul alım-kiralama, bina inşaat, tadilat, tefrişat, taşıt aracı alım-kiralama giderleri desteklenmez.


BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLER?

- Başvurular, KBS üzerinden sorumlu personel tarafından bu programda yer alan hususlar kapsamında değerlendirilerek uygulama birimi müdürü onayına gönderilir.

- Değerlendirme sonucunda; başvuru kabul edilebilir, reddedilebilir veya başvurunun düzeltilmesi talep edilebilir. Ret gerekçeleri veya düzeltme talep edilen hususlar KBS üzerinden işletmeye bildirilir.

- Değerlendirme sonucu düzeltme talep edilmesi halinde, uygulama birimince işletmeye 1 ay süre verilir. Gerekli düzeltmeler, belirtilen tarihe kadar işletme tarafından KBS üzerinden yapılarak onaylanır. Düzeltilen başvurunun belirtilen sürede onaylanmaması halinde ilgili başvuru KBS üzerinden ret durumuna getirilir.

- Başvurusu kabul edilen işletmeye KBS üzerinden bildirim yapılır. İşletme bu bildirimin ardından protokole taraf Finansal Kiralama Kuruluşu ile bu destek programı ve protokole uygun olarak finansal kiralama sözleşmesini imzalar.

PROGRAM DESTEK LİMİTLERİ NEDİR?

- Destek programının süresi işletme için üç yıldır.

- Destek programı kapsamında desteğe konu finansal kiralamanın, azami ilk 6 ayı ödemesiz dönem olmak üzere vadesi azami 36 aydır.

- Destek programı kapsamında finansal kiralama faiz/kâr payı masrafları için işletmeye geri ödemesiz olarak 750.000 (yediyüzellibin) TL’ye kadar destek sağlanır.

- Destek programı kapsamında işletmeye sağlanacak destek oranı, azami 10 destek puan oranıdır.

- Destek programı kapsamında işletmenin azami 1 (bir) adet soğuk hava ünitesi ve/veya azami 10 (on) adet soğutucu frigorifik kasa/ünite finansal kiralamaları desteklenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal