Savunma Sanayii Başkanlığı'nda İhanet Çetesi: HÜRKUŞ’u Sızdırmışlar!

Savunma Sanayii’nin sırlarını sızdıran ihanet çetesinin, HÜRKUŞ isimli hava aracının da kamera sistemiyle ilgili görüşme yaparak bilgileri para karşılığı sızdırdıkları ortaya çıktı.

16.09.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-11:21) Savunma Sanayii Başkanlığı'nda İhanet Çetesi: HÜRKUŞ’u Sızdırmışlar!

Savunma Sanayii’nin gizli bilgilerini sızdıran proje müdürü Yusuf Hakan Özbilgin’de aralarında bulunduğu ihanet çetesinin yaptıkları deşifre olmaya devam ediyor. Şimdi de bu çetenin HÜRKUŞ isimli yerli hava aracının da kamera sistemiyle ilgili görüşme yaptığı ortaya çıktı.

İHANET ÇETESİ HAKKINDA İDDİANAME TAMAMLANDI: 35’ER YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Savunma Sanayii’nin gizli bilgilerini sızdıran proje müdürü Yusuf Hakan Özbilgin’de aralarında bulunduğu 11 kişiye 35’er yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede yer alan bilgilere göre ihanet çetesinin HÜRKUŞ isimli yerli hava aracının da kamera sistemiyle ilgili görüşme yaptığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki ihalelerle ilgili teknik bilgilerin para karşılığı sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede Yusuf Hakan Özbilgin’de aralarında bulunduğu 11 kişiye 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme' ve 'Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama' suçlarından 35’er yıl hapis cezası talep edildi. Soruşturma kapsamında eski İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin'in İnsansız hava araçları (İHA) üreten firmaya ihracat yasakları ve tedarik zinciri sıkıntıları, bir uçak projesiyle ilgili ihale tekliflerinin açılıp açılmadığı ve iç güvenlik kurumlarına yazılan resmi mektupları sızdırdığı anlatılarak ortaya çıktı.

GİZLİ BİLGİLERİ SIZDIRMAK İÇİN ABD’YE GİDECEKMİŞ

Düzenlenen iddianamede bilgilerin sızdırıldığı firma çalışanı Emre Özlük ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanlığı Deniz Havacılık Sistemleri Daire Başkan Vekili Albay Murat Ali Çömez'in ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının proje ve alımları ile ilgili planlamaları hakkında mezkur firmaya gizli bilgileri sızdırdığı ortaya çıktı. Gelen ihbarda ise ‘Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanlığı Deniz Havacılık Sistemleri Daire Başkan Vekili olarak görevli Albay Çömez'in savunma sanayi alanında faaliyet gösteren A. bürosuna gittiği, firma çalışanı Emre Özlük ile geliştirdiği sosyal ilişkiler neticesinde gerçekleşecek ziyaretler ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının proje ve alımları ile ilgili planlamaları hakkında mezkur firmaya bilgi aktardığı, ayrıca hazırlanması gereken bazı çalışmalarda da bir firmadan yardım talep ettiği ve mezkur firmanın yönlendirmesi ile hareket ettiği, yıllık izin alarak o firma ile birlikte ABD'de gerçekleşecek bir ticari toplantıya katılarak firmanın faaliyetlerine aracılık etmeyi planladığı, bu kapsamdaki vize işlemlerini firmaya takip ettirdiği, ancak ABD'de planlanan görüşmenin gerçekleşmediği’ ifadeleri kullanıldı.

GİZLİ BELEGELERİN NASIL SIZDIRILDIĞI TAPELERLE ORTAYA ÇIKTI

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında firma çalışanı Emre Özlük ve Deniz Havacılık Sistemleri Daire Başkan Vekili Albay Murat Ali Çömez'in tape kayıtları da incelendi. İncelenen kayıtlarda firma çalışanı Özlük'ün Çömez'e, alımı planlanan helikopterler hakkında sorular sorduğu, marka, model, standart ve nitelikleri hakkında Murat Ali Çömez'in ihale ve alım ile ilgili bilgileri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan materyal hakkında bilgileri Emre Özlük'e sızdırdığı tespit edildi. 

İHANET ÇETESİ HÜRKUŞ'UN KAMERALARININ KENDİSİNE VERİLMESİNİ İSTEMİŞ

Soruşturma kapsamında sanıkların birbirleri arasında menfaate dayalı bir çıkar işilkisi olduğu tespit edildi. Hazırlanan iddianamede Emre Özlük'ün HÜRKUŞ isimli hava aracının kameralarını kendilerinin vermesi için Yusuf Hakan Özbilgin'den yetkililer ile bu konu hakkında herhangi bir görüşmesinin olup olmadığını sorduğu ve aralarında konu ile ilgili görüşme yaptıkları da yine soruşturma kapsamında tespit edildi.

İHANET ÇETESİ İHALELERİ FIRSAT OLARAK GÖRMÜŞ

Soruşturma kapsamında Emre Özlük'ün aldığı bilgileri ve Savunma Sanayi Başkanlığı'ndaki ihaleleri fırsat şeklinde nitelendirdiği ortaya çıktı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede konu ile ilgili ‘Emre Özlük'ün yurtdışında savunma sanayi sektöründe şirket çalışanı olduğu değerlendirilen ve bu sektör ile ilgili olarak görüşme yapmak ve bilgi almak üzere ülkemize gelen yabancı uyruklu olan ve kimliği tespit edilemeyen şahıs ile gün içerisinde nerelere gidip kimlerle görüşecekleri ve ihaleler ile ilgili de birtakım görüşme yaptıkları, girecekleri ihalenin şartlarını öğrenip bu şartlar doğrultusunda hazırlık yapmak istediğini ve böylelikle ihaleyi alma olasılıklarının yüzde 75 olması gerektiğini, ihale ile ilgili Emre özlük'ün haber aldığı kişinin kendilerine her detayı anlatmasını istediğini, önceden alacakları bu tarz bilgilerden sonra Savuma Sanayii Başkanlığı'ndaki ihaleler ile ilgili fırsat diye bahsettikleri değerlendirilmektedir’ ifadelerine yer verildi.

PARA KARŞILIĞI GİZLİ BİLGİLERİ SIZDIRMIŞLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir başka ihbar mektubunda ise Savunma Sanayii Başkanlığı Destek Uçak Projeleri Grup Müdürlüğünde Uzman olarak görev yapan B.G.'nin bazı şirket yöneticilerine kritik projelerin bilgilerini para karşılığında gizli bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal