Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den 'Yerli S-400' Açıklaması

Türk savunma sanayisi harp tarihi için büyük adımlar atarken Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ''S-400 ayarında bir savunma sistemini yerli olarak yapmak için hedefimiz 5 yıl.'' açıklamasında bulundu.

06.09.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-16:43) Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den 'Yerli S-400' Açıklaması

Türk savunma sanayisi harp tarihi için büyük adımlar atıyor. Türk savunma sanayisi dünyadaki rakiplerini tedirgin ederken izler bırakmaya devam ediyor. Son dönemde elde ettiğimiz başarıları dile getiren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, önemli bilgiler verdi.

Yaptığı açıklamalar şöyle:

DURMAK YOK YOLA DEVAM

"Savunma sanayiinde pandemi sürecini gerçekten "durmak yok, yola devam" sloganımız çerçevesinde, tabii ki tedbirleri maksimum ölçüde alarak geçirmeye çalıştık ve projelerimizde pek aksama olmadı. Tabii mücbir şartlarla çalışma şartları, mesafe vesaire konularla ilgili belirli tedbirler alındı. Bu biraz yavaşlamaya sebep oldu ama mesai artırarak, vardiyaları değiştirerek falan bunu bence göğüsledik ve gördüğünüz gibi projelerimizde de durmadan teslimatlarımızı yapıyoruz. Projemiz devam ediyor. Daha çok yolumuz var. Koşmamız gerekiyor. Yapacak çok işimiz var, yaptıklarımızın daha iyisini yapmak üzere sürekli olarak geleceğe bakmak durumundayız. Çok iyi yaptık demektense bundan daha iyisi yapacağız demek daha işimize geliyor.''

S-400 AYARINDA BİR SİSTEME DOĞRU YAVAŞ YAVAŞ GİDİYORUZ

'S-400 ayarında bir savunma sistemini ne zaman yapabiliriz?' şeklinde yöneltilen soruya yanıt veren Demir, hedefleri dile getirdi ve '' "Kabiliyetler önemli, çeşitli alanlar var. Ülkemizin 3 sene önce hava savunma sistemi yoktu. Hava savunma sistemi deyince akla S-400'ler gelecek ama hava savunma konusu kademelidir. Uzun menzilli nokta atış yapabilecek füzeler, Atmaca'nın karadan karaya atılacak olanı üzerinde çalışıyoruz. Elektronik harpte çok önemli ürünler sahaya vermeye başladık. Çeşitli prototipler geliştirmeye devam ediyoruz. Bazılarını geliştirmeye, bazılarını envantere eklemeye çalışıyoruz. S-400 ayarında bir savunma sistemini yerli olarak yapmak için hedefimiz 5 yıl.'' şeklinde konuşmasını sürdürdü.

AKINCI ŞU ANDA ENVANTERE GİRDİ AMA GELİŞMEYE DEVAM EDECEK

Projelerin hazırlanma süreçleriyle ilgili bilgi veren Demir, ''İhtiyaç bize bildirilir biz ihtiyaç üzerine projeyi şekillendirip teslimini yaparız. Projeyi yürütürken de teknoloji kazanımı yerlilik ve millikle ilgili bazı kriterlerimiz var. Belki istenenin de bir adım ötesinde bir ürün geliştirmek için yola çıkıyoruz. Mesela Akıncı şu anda envantere girdi ama gelişmeye devam edecek.'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal