Savaşın etkileri ne kadar devam edecek? Varlık fiyatları düşüşe geçecek mi? Brent petrolün varil fiyatı son zamanların en düşük seviyesinde

Rusya tarafında kamuoyuyla paylaşılan pozitif mesajlar verilmesi, Çin’in karantinaya gitmesiyle beraber petrol fiyatlarında düşüş yaşanıyor.

15.03.2022-11:52 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-11:52) Savaşın etkileri ne kadar devam edecek? Varlık fiyatları düşüşe geçecek mi? Brent petrolün varil fiyatı son zamanların en düşük seviyesinde

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken taraflar arasında barış görüşmelerinin düzenlenmesi, piyasaya olumlu haberler verilmesi varlıklarda indirimin konu olmasını beraberinde getirdi. Bununla beraber Çin’in pandemi sebebiyle katı tedbirlere tekrardan dönmesi petrol talebine olan artışın yavaşlayacağı beklentisini getirdi. Öte yandan petrol fiyatları son 15 günün en düşük seviyesine geriledi.

NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 1 Mart'tan bu yana ilk kez 100 dolar seviyesinin altına düşerek 96,70 dolar noktalarını gördü. Bu haberin yazıldığı saatlerde de düne kıyasla yüzde 5 oranında düşüş yaşanarak 97,86 dolar seviyesine düştü.

Analistler temkinli

Uzmanlar, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe ne olur ne olmaz diyerek temkinli yaklaşıyorlar. Söz konusu ateşkes ilan edilse dahi Batı'nın Rusya'dan enerji ve petrol ithalatını sınırlayacak tedbirler almaya devam etme ihtimalinin olduğunun altını çizen uzmanlar, Rus petrolünün piyasaya eskisi kadar rahat erişemeyeceğini ve Rus petrolünü ikame edecek bir arzın kolay kolay bulunamayacağının farkında olarak fiyatların bir süre daha yüksek kalacağını ifade ediyorlar.

ICE'de Brent petrolü de dünkü fiyatına kıyasla yüzde 5,12 düşüş yaşayarak 101,43 dolar/varil seviyesinden piyasada işlem görüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal