Satuk Buğra Kavuncu kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu hangi görevlerde bulundu? Buğra Kavuncu hayatı ve biyografisi

İYİ Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan Mehmet Satuk Buğra Kavuncu’nun hayatı ve biyografisi merak edildi. Peki Satuk Buğra Kavuncu kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu hangi görevlerde bulundu? İşte Buğra Kavuncu hayatı ve biyografisi…

23.01.2024-17:15 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-17:15)

Yerel seçimler öncesinde İstanbul adayını Ali Fatinoğlu olarak belirleyen İYİ Parti’de Fatinoğlu’nun sürpriz bir şekilde adaylıktan çekilmesinin ardından Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ismi ön plana çıktı. Kavuncu’nun 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Peki Satuk Buğra Kavuncu kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu hangi görevlerde bulundu? 

Satuk Buğra Kavuncu kimdir?

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlkokul eğitimine Edmenton İlkokulu’nda başlayan daha sonra da Ankara Çizmeci İlkokulu’nda tamamlayan Kavuncu, lise hayatını ise Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı.

1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nü bitiren Buğra Kavuncu, iş hayatına Kazakistan Almatı’da yapı kimyasalları alanında başladı.

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu

Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimleri sayesinde kısa sürede büyük başarı elde eden Satuk Buğra Kavuncu, 1997 yılında USTA LLP şirketini kurdu. Yapı kimyasallarına yönelik gerçekleştirdiği yatırımlarla şirketinin Orta Asya'daki büyümesinde önemli bir role sahipti.

2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde satan Kavuncu, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü olarak görev yaptı ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli sorumluluklar üstlendi.

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu’nun 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal