Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ferda Anıl Yarkın kimdir?

Her hafta Cumartesi günleri ekrana gelen Şarkılar Bizi Söyler yeni konuklarıyla ekrana gelmeye devam ediyor. Bu hafta programa konuk olan kişiler arasında yer alan Ferda Anıl Yarkın, şarkılarıyla keyifli dakikalar yaşatacak. Programın konuk listesinin açıklanması ile birlikte izleyiciler Ferda Anıl Yarkın hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte Ferda Anıl Yarkın hakkında merak edilen tüm detaylar…

28.05.2022-20:29 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-20:29) Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ferda Anıl Yarkın kimdir?

Kanal D’nin sevilen programı Şarkılar Bizi Söyler bu akşam yeni bölümü ile ekrana gelecek. Her hafta olduğu gibi yine gündemde yerini koruyan program konuklarıyla çok konuşuluyor. Bu hafta 90’lı yılların usta isimlerinin yer aldığı programın konuklarında biri de Ferda Anıl Yarkın oldu. Vatandaşlar Ferda Anıl Yarkın hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte Ferda Anıl Yarkın hakkında merak edilen tüm detaylar…

Ferda Anıl Yarkın hayatı

21 Ağustos 1970’de dünyaya gelen Ferda Anıl Yarkın, İstanbul doğumludur. 2009 yılında bir yarışma programında Çanakkale Korosunu yönettiği için birçok kişi Çanakkaleli olduğunu düşünmüştür. Güngör Yarkın ve Bestekar olan Deniz Astsubayı Kamuran Yarkın'ın oğludur. Yarkın’ın abileri de tanıdık isimlerdir. Ritm Grubu üyeleri Ferruh ve Fahrettin Yarkın’da Ferda Yarkın’ın abileridir. Sanatçı bir aileden gelen Yarkın’ın yeğenleri de tanınmış kişileridir. Ferda Yarkın’ın yeğenleri Nağme Yarkın ve Baturay Yarkın’dır.

Ferda Anıl Yarkın

İTÜ’de Türk müziği Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü okuyan Ferda Anıl Yarkın, 90’lı yıllara damgasını vuran sanatçılardandır. 90’lı yıllarda Üzülme, Sonuna Kadar şarkıları ile tanından Yarkın, ayrıca siyah giymesi ile de bilinmektedir. Unuttum Sanma parçası 99 depremine denk gelen şarkıcı, bu şarkıdan istediği ilgiyi alamamıştır. Yedi sene müzik hayatına ara veren Yarkın, bu süreç içerisinde Cengiz Kurtoğlu, İbrahim Tatlıses, Kibariye, Müslüm Gürses gibi sanatçıların eserlerine katkıda bulundu.

2006 yılında tekrardan aramıza dönen Yarkın, Ayrılmayalım albümü ile piyasada yer aldı. 2007 yılında yayınlanan Şarkı Söylemek Lazım programında Helin Avşar'ın koçu olan Ferda, 2009 yılında da Korolar Çarpışıyor programında Çanakkale Korosunu yönetti. "Çılgınlar Kulübü" adlı müzik grubunda Metin Özülkü, Eda Özülkü ve Yeşim Salkım ile bir araya gelen dörtlü 2019 yılında da "Aramadın Aylardır" isimli parçalarının klibini çektiler. Ünlü sanatçı müzik çalışmalarını devam ettirmekte ve sahne almaktadır.

Ferda Anıl Yarkın eşi kimdir?

Şebnem Dönmez ile evlilik yolunda adım atan Yarkın, ilişkilerini sonlandırmasının ardından pek çok kişi ile aşk yaşadığı iddiaları ile gündeme geldi. Ancak şimdilerde kimseyle bir ilişkisi bulunmuyor.

Ferda Anıl Yarkın şarkıları nelerdir?

Albümleri:

Aşkın Yetmez Tarih: 9 Aralık 1993

Sonuna Kadar Tarih: 19 Nisan 1996

Unuttum Sanma Tarih: 17 Haziran 1999

Ayrılmayalım Tarih: 31 Temmuz 2006

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal