Sarımsak Neden Çabuk Bozulur? Sarımsak Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kokusundan dolayı uzak durmayı tercih ettiğimiz doğal antibiyotik sarımsak nasıl saklanmalı? Sarımsağın çabuk kurumasını önlemek ve uzun süre saklamak için neler yapmak gerekir gelin birlikte bakalım.

07.09.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-11:18) Sarımsak Neden Çabuk Bozulur? Sarımsak Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Sarımsak içeriğinde yüksek miktarda germanyum maddesi bulundurduğundan, bağışıklık sistemini güçlü tutar. Vücudun direncini artırır, hastalıklara karşı koruma mekanizması geliştirir. Grip olmamak için veya olduğunuzda iyileşmek adına sarımsağın etkili gücünden yararlanabilirsiniz.

HER DEFASINDA BAŞTAN SOYMAYIN

Sarımsağa gerek duyduğunuz her defasında kabuklarını soyup ellerinizin kokmasını istemiyorsanız pratik bir şekilde bunu engelleyebilirsiniz.
Ellerinize muhakkak mutfak eldiveni takın. 1 hafta süresince tüketebileceğiniz kadar sarımsağı soyun. Cam bir kavanozun içerisine sarımsakları tümden doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına koyun. İhtiyaç duyduğunuz her an kavanozdan sarımsak alarak kullanabilirsiniz. Sarımsaktan artan zeytinyağını salatalarınıza koyabilirsiniz. Sarımsak aromalı zeytinyağı yemeklerinize de hoş bir lezzet katacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal