Şanlıurfa’da Meydana Gelen Patlamada Şehit Olan Murat Alyakut'un Cenaze Namazını Abisi Kıldırdı

Geçtiğimiz cumartesi Şanlıurfa’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Piyade Teğmen Murat Alyakut, memleketinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin cenaze namazını ise imam abisi kıldırdı.

10.01.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-17:46)

Şanlıurfa’da sınırda patlayan nedeniyle şehit olan asker Piyade Teğmen Murat Alyakut'un cenazesi ilk olarak Büyüknacar Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Sevenlerinden helallik alından sonra şehit Alyakut’un naaşı camiye getirildi. Düzenlenen cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehidin sevenleri katıldı.

CENAZE TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR

Memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verilen Şehit Alyakut’un cenaze töreninde annesi Gülsüm Alyakut, zor anlar yaşadı. Türk bayrağı sarılı tabutun seven acılı anne, "Murat ben seni yüreğime sığdıramadım seni kefenlere sığdırıp tabuta koymuşlar. Kurban olurum ben senin yoluna" dedi.

KARDEŞİNİN CENAZE NAMAZINI KILDIRDI 

Şanlıurfa’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden askerlerden Piyade Teğmen Murat Alyakut'un, cenaze namazını ise imam olan ağabeyi kıldırdı. Namazdan önce kardeşinin tabutunun başında konuşan Musa Alyakut, "İnsanlar, isimlerinin önüne unvan koymak için hem maddi hem manevi, hem fiziki hem zihnen yıllarca çaba sarf ederler. Ama Cenab-ı Hak bize öyle bir şey nasip eyledi ki, hiç çaba sarf etmeden, hiç gayret etmeden babama şehit babası, anneme şehit annesi, hanımına şehit eşi, bizlere de şehit ağabeyi olmayı nasip eyledi" şeklinde konuştu. 

Şehit PPiyade Teğmen Murat Alyakut'un cenazesi

Şehidin sevenlerinden alınan helallik sonrası cenaze namazı kılındı. Namazın ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınan Şehit Murat Alyakut'un tabutu, daha sonra cenaze aracına konularak mezarlığa götürülüp toprağa verildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale bölgesinde meydana gelen patlama sonrasında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, ailelere başsağlığı diledi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Akçakale ilçesindeki sınır hattında bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç'un ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal