Şanlıurfa’da akıl almaz olay: Satışa hazır 1 ton 250 kilo bozuk et ele geçirildi!

Şanlıurfa’da zabıta ekipleri tarafından satışa hazır 1 ton 250 kilogram bozuk et ele geçirdi. Etler imha edildi ve cezai işlem uyguladı.

11.05.2022-11:42 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-13:31)

Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi zabıta ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik ilçe genelinde yürüttüğü denetimlerinde, bir kasapta satışa hazır 1 ton 250 kilogram bozuk et ele geçirdi. İş yerini mühürleyen zabıta ekipleri, imha edilmek üzere etlere el koydu, iş yeri sahibine cezai işlem uyguladı.

Kokusu ele verdi

Şanlıurfa’da akıl almaz bir olay meydana geldi. Yaşanan olayda zabıta müdürlüğü ekipleri, ilçede gıda satışı yapan işyerlerine yönelik rutin olarak gerçekleştirdikleri denetlemeler kapsamında Mimar Sinan Mahallesindeki bir kasapta incelemelerde bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimlerin de eşlik ettiği denetimde, zabıta ekipleri satışa hazır karkas ette kokuya rastladı. 

Bozuk Et

1 ton 250 kilogram bozuk ete el konuldu

Şanlıurfa'da zabıta ve veteriner hekimler tarafından dolaplarda bulunan sakatat ve kıyma etlerde de aynı koku tespit edildi. Yaşanan akılalmaz olayda imha edilmek üzere işyerindeki 1 ton 250 kilogram bozuk ete el koyuldu. Söz konusu işyerinin sahibine ise cezai işlem uyguladı. İşyerini mühürleyen zabıta ekipleri, el konulan etleri imha etmek üzere kamyonete yükledi.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin ilçe genelinde periyodik olarak devam edeceğini kaydetti.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal