Şanlıurfa Müzesi'ne Dijital Gezi

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok müze kapılarını kapattı fakat bazı müzeler dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Şanlıurfa Müzesi de bunlardan biri.

13.05.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-16:12) Şanlıurfa Müzesi'ne Dijital Gezi
Zengin bir geçmişi olan Şanlıurfa ve çevresinden çıkan eserleri sergilendiği, 1965'dan bu yana hizmet veren Şanlıurfa Müzesi, şu sıralar coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı.

Neolitik dönem açısından uluslararası öneme sahip müzeyi dijital olarak ziyaret gezebiliyoruz.

Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'ye ait eserlerinin yanı sıra uygarlık tarihinin bilinen en eski gerçek heykeli "Balıklıgöl Adamı”, Göbeklitepe kazı buluntuları ve canlandırmaları, Nevali Çori Tapınağı, Kalkolitik, Tunç, Demir, Helenistik, Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait en önemli eserler müzede görülebilecek eserler arasında...

Ayrıca; deliciler, taş idoller, çakmak taşından kesici aletler, kaplar, pişmiş topraktan boyalı ve boyasız geometrik desenli seramikler, mühürler, ölü gömme küpleri (pithos), fayanstan yapılmış kolye taneleri; pişmiş topraktan mühür baskılı küp parçaları, figürinli kap parçaları, hayvan figürinleri, madeni eşyalar, silindir ve damga mühürler, takılar ve heykeller de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Bu eşsiz koleksiyonu görmek için yapmanız gereken tek şey https://sanalmuze.gov.tr/muzeler/SANLIURFA_MUZESI/ linkine tıklamak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal