Sancak'a ABD'nin Basınında Övgü Dolu Sözler

Küresel savunma medyası Türkiye'nin elektronik harpteki yeni gözdeki SANCAK sistemine geniş yer ayırdı.

29.07.2021-09:39 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-09:39) Sancak'a ABD'nin Basınında Övgü Dolu Sözler

ABD'nin öncü isimlerinden savunma haber sitelerinden Defense News'te yapılan haberde Aselsan tarafından geliştirilen SANCAK'ın üstün yeteneklerine geniş yer verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI

Yayınlanan haberde sistemin yerden dalgalar, havadan dalgalar ve yakın mesafede dik dalgalarla hedefe aldığı cihazların sinyalleri bozabildiği ve iletişimi karıştırabildiği bilgisi ise öne çıktı. "Sistem yüksek frekansa sahip bu cihazlara elektronik olarak zarar verme ya da hedefi bloke etmeye odaklı. Bu şekilde hedef cihazda yanlış bilgi transferi oluşturarak dost birliklerin taktik sahada avantaj elde etmesi sağlanıyor" bilgileri de yer aldı. Tüm sistemin tek bir araç üzerinde taşınması yüzünden zorlu taktik sahalarda bile yüksek hareket kabiliyetine sahip olduğu ifadelerine yer verildi. Yazıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Libya'daki harekatlarında elektronik harbi yoğun olarak kullandığı, Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) elektronik harp sistemlerine entegre edilerek koordine etmesi sayesinde de bu alanda büyük başara imza attığı ifadeleri de dikkat çekti.

TÜRK SİHA'SI ABD'Yİ ZORA SOKUYOR

Yerli ve milli Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), dünyanın gündeminde olmaya devam ediyor. Çeşitli medya kuruluşları tarafından dünyaya yeteneklerini duyurulan SİHA'lar, son olarak Japon basınınında da yine çok konuşuldu. Nikkei Asia'nın yaptığı haberde, "Nüfuzlu ve iddialı Türkiye, ABD için zor seçimler yaratıyor" denildi. Haberde, "Türk SİHA'ları, ister doğrudan Ankara tarafından kullanılsın ister müttefiklere sağlansın, son bölgesel çatışmalarda sonucu değiştirdi ve dünya çapındaki askeri uzmanların ilgisini çekiyor" sözleri yer aldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal