Sanayi ve Teknoloji Bakanı açıkladı: Alüminyumda Avrupa'da başrol olacağız

Küresel ekonominin lokomotif sektörlerinden alüminyum sanayiinin dünya genelinde en önemli 3 organizasyonundan biri olan Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ALUEXPO, dün kapılarını misafirlerine açtı.

04.03.2022-15:28 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-15:28) Sanayi ve Teknoloji Bakanı açıkladı: Alüminyumda Avrupa'da başrol olacağız

Yerli ve yabancı 300’den fazla firmanın katıldığı fuarın kapıları 5 Mart’a kadar misafirlerine açık olacak. Açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ülkemizin 63 milyon ton boksit rezervine sahip olduğunu hatırlatarak, "Alüminyum üretiminin en önemli ham maddesi olan boksit madenlerine erişim konusunda da dünyada sıkıntılar yaşanıyor. 63 milyon ton boksit rezervine sahip olan ülkemizde yeni saha araştırmaları sürüyor. İnşallah bu rezervleri de bize ülkemize kazandırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

29 farklı ülke 300’ü aşkın firma

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, salgın şartlarına rağmen bu yıl fuara yine yoğun katılım olduğunu belirtti. Bununla beraber Varank, fuara toplamda 29 ülkeden 348 firmanın katıldığını ve alanında Avrasya'nın en büyük Avrupa'nın ise ikinci büyük fuarı olma özelliği taşıdığını ifade etti.

İhracatta yüzde 70 artış

Türk alüminyum sektörünün Avrupa'nın ikinci büyük tedarikçisi olduğunu hatırlatan Bakan Mustafa Varank, "2021 yılında sektör yüzde 70 artışla 5.1 milyar dolarlık ihracata imza attı. Ülkemiz zaten emisyonu daha düşük olan bu ikincil üretim kabiliyetlerinde gayet yetkin konumda. Bu yönümüzü daha da geliştirerek alüminyum sektöründe Avrupa'nın üretim üssü olmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu. 

“Alüminyum ihracatta itici güç”

TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar alüminyumun ülkemiz için önemine dikkat çekerek, "Türkiye'nin en güçlü sektörlerinden alüminyum, ihracatta itici güç oldu.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal