Dünyaya oyuncak satıyoruz demişti: Bayraktar TB2'nin ihraç edildiği ülke sayısı 18 oldu

Geçtiğimiz gün Dr. Merdan Yanardağ canlı yayında İHA ve SİHA'lara oyuncak uçak benzetmesi yapmıştı. Merdan Yanardağ'ın bu gülünç benzetmesi üzerine sosyal medyadan tepki gecikmemişti. Gelen habere göre, Bayraktar TB2'nin ihraç edildiği ülke sayısı 18 oldu.

04.03.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-10:39) Dünyaya oyuncak satıyoruz demişti: Bayraktar TB2'nin ihraç edildiği ülke sayısı 18 oldu

Savaşın seyrini dünyada değiştiren, şu anda bütün dünyada kendi sınıfının en iyisi olarak görülen ve hakkında her gün yazılar çıkmaya devam eden yerli ve milli Bayraktar TB2'nin 2014'te uçuşunu gerçekleştirdirmişti. 

Bayraktar TB2, 2016'da Roketsan'ın geliştirdiği akıllı mühimmatlarla silahlandırıldı. 2019'da da sadece dünyada üç ülkenin yapabildiği 6 tonluk kendi sınıfının en moderni Bayraktar Akıncı'nın ilk uçuşu gerçekleşti. 6 kilogramdan 6 tona. Bu sürede sadece 3 tane insansız hava aracı yapıldı. 

İHA'larda yerlilik oranı rekor düzeyde

Baykar Teknoloji Lideri Bayraktar, şu şekilde konuşma yapmıştı;

'Türkiye, sadece bakış açısını ve vizyonunu değiştirerek yüzde 15'lerde olan yerli katkıdan yüzde 70-80'lere yaklaştı. Bizim insansız hava araçlarımızda bu, yüzde 93 oranında gerçekleşti. Bütün tasarımları bize ait bir insansız hava aracından bahsediyoruz. Bu, dünyada da rekor sayılabilecek bir yerlilik düzeyidir. Öyle bir devirde yaşıyoruz ki üretimin kendisinin de biraz daha önemsiz olduğu bir devir... Mesela bu telefon nerede üretiliyor? Hepsi Çin'de... Peki parayı Çin mi kazanıyor? Çin 100 lira kazanıyorsa diğer taraf 1.000 lira kazanıyor. Niye üreten kazanamıyor? Çünkü katma değeri satıyor. Fikri hak kimdeyse, kim tasarladıysa o kazanıyor.' dedi.

Bayraktar TB2'nin ihraç edildiği ülke sayısı 18 oldu

Sınıfında dünyanın en çok ihraç edilen ürünü olan Bayraktar TB2 için iki ülke ile daha ihracat sözleşmesi imzalandı. Böylece Bayraktar TB2'nin ihraç edildiği ülke sayısı 18 oldu.

Geçtiğimiz gün Dr. Merdan Yanardağ canlı yayında İHA ve SİHA'lara oyuncak uçak benzetmesi yapmıştı. Merdan Yanardağ'ın bu gülünç benzetmesi ise sosyal medyada tepki almıştı.


Yerli ve milli filan değil, montaj sanayi

Dr. Merdan Yanardağ geçtiğimiz gün canlı yayında İHA ve SİHA'lara oyuncak uçak benzetmesi yaparak: 'Selçuk Bayraktar: sayın AKP Genel Başkanının damadı. Onun Türkiye'deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70’i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor her neyse sonuçta bir sanayi evet. Ama öyle yerli ve milli filan değil, montaj sanayi. Neyse burada üretilen İHAlar ve SİHAlar Ukrayna’ya satılıyordu.' açıklamalarında bulunmuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal