Sanayi ve Teknoloji Bakanı: 278 Firmaya 116 Milyon Lira Katkı Sunacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, "KOBİGEL'in 3. çağrısına toplam 1075 firma başvurdu. Bu başvurulardan 278'i desteklenmeye hak kazandı. İşletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız." dedi.

16.07.2021-16:47 - (Son Güncelleme: 16.07.2021-16:47) Sanayi ve Teknoloji Bakanı: 278 Firmaya 116 Milyon Lira Katkı Sunacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi için tasarladıkları KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) 3'üncü çağrısına toplam 1075 başvuru yapıldığını söyleyerek "Bu başvurulardan 278'i desteklenmeye hak kazandı. Destek kapsamında işletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız." dedi.

Varank, "Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza Tam Otomatik Parkolay Otoparkı Temel Atma Töreni"nde bulunduğu açıklamalarda, dün "15 Temmuz Milli İrade Destanı"nın 5'inci yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin istiklal ve istikbaline kast edildiğinin altını çizerek Varank, şu ifadelere yer verdi:

"Ancak milletiyle gönül bağı kurmuş olan o lideri, vatandaşıyla kader birliği yapmış olan bu devleti hesaba katmadılar. Bu vatanın gerçek evlatları, o gece muhteşem bir feraset ve cesaret örneği gösterdi, 18 Mart'ta işgalci düşman askerine nasıl 'Çanakkale geçilmez' dediyse 15 Temmuz'da da FETÖ'cü alçaklara 'Türkiye geçilmez' dedi. O gece FETÖ kazansaydı, geçmişten bu yana iman dolu sinelerin otağı olan bu kadim toprakları ağababalarına, yabancı güçlere peşkeş çekeceklerdi, yüzyıllar boyu barış ve huzurun coğrafyası olan bu vatanı, tıpkı Suriye, Irak gibi istikrarsızlık ateşinin içine atacaklardı. 15 Temmuz gecesi, milletin iradesine kasteden darbeler defteri sonsuza kadar kapanmış oldu."

Varank, 15 Temmuz'da canlarını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de sağlıklı ve uzun ömür diledi.

"SAMSUN'UN HAK ETTİĞİ HİZMETLERE KAVUŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Her geldiğinde Samsun'un daha da  çok geliştiğini görmekten memnun olduğunu söyleyen Varank, ili hak ettiği yatırım ve hizmetlere kavuşturmak için çalıştıklarını ifade etti. Varank, Samsun Büyükşehir Belediyesinin yıllardır kentsel dönüşüm, sanayi projeleri, spor ve kültür yatırımları, ulaştırma projeleri gibi alanlarda vatandaşlara modern hizmetler sunmanın amacı içerisinde olduğunu söyledi.

"Bizim hizmet anlayışımızda göz boyama yoktur. Eğer yerin altına hizmet yapmamız gerekiyorsa bizim belediyelerimiz yapar, yeter ki vatandaşlarımızın işi görülsün ama CHP'de bunu göremezsiniz." diyen Varank, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de vatandaşa hizmet anlayışı ile çalıştığını belirtti.

Varank, özellikle büyük şehirlerde yoğun nüfus sebebi ile il ve ilçe merkezlerinde otoparkların büyük bir sorun olduğunu ifade ederek yolların park eksikliği yüzünden otopark olarak kullanıldığını, bu durumun da ulaşım akslarında tıkanıklıklara neden olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesinin otopark projeleri ile bu problemlerin üstesinden gelmeye başladığını ifade eden Varank, şu ifadelere yer verdi:

"Mezarlığın bitişiğinde yer alan 5 bin metrekarelik inşaat tamamlandığında, Samsun Havza Otoparkı 340 araca ev sahipliği yapacak. Yaklaşık maliyeti 52 milyon lirayı bulan bu projede gasilhane, otopark ve minibüs deposu da yer alacak. Otopark yapısı konvansiyonel ve mekanik çözümleri bir arada bulunduruyor. Şu ana kadar projenin yüzde 28'i tamamlandı. 1 sene sonra burayı Havzalıların hizmetine sunacağız."

"SAMSUN'A 19 YILDA 43 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK"

Kente yalnızca belediyenin değil AK Parti hükümetlerinin de büyük yatırımlar yaptığına dikkat çeken Varank, son 19 yılda tarım, şehircilik, sağlık, eğitim ve spor dahil birçok alanda Samsun'a 43 milyar liraya ulaşan yatırım kazandırdıkları ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal