Samsung Tesla ile teknoloji kardeşliğine gitti!

Teknoloji dünyasında Samsung’dan duyulan haber oldukça dikkat çekti. Teknolojiyi yakından takip edenlerin ve sevenlerin en güncel haliyle sergilendiği adres olan CES 2024'te Samsung, Tesla ile yaptığı iş birliğinin bilgisini paylaştı.

11.01.2024-13:26 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-18:05) Samsung Tesla ile teknoloji kardeşliğine gitti!

Gelişen teknoloji konutlara da yansıdı. Samsung konutlardaki enerji deneyimini geliştirmek için Tesla'nın uygulama programı ara yüzüyle entegre yolunu seçti. Tesla’nın ara yüzüyle entegre olan ilk platform özelliğine de ulaşan Samsung, SmartThings Energy ile konutlarda da kendisini göstermeye başladı. 

Teknolojiye dair önemli adımlar atıldı!

Las Vegas'ta teknoloji dünyasına kapılarını sonuna kadar açan CES Fuarı'nda Samsung Electronics, uluslararası etkinliği olan teknoloji fuarında Tesla ile bir hizmet entegrasyonu gerçekleştirdiklerinin bilgisini teknoloji severlerle paylaştı. CES 2024'te tanıtılan entegrasyon, SmartThings Energy ile Powerwall ev bataryası, Solar Inventor, Wall Connector, şarj çözümleri ve elektrikli araçlar gibi çözümleri içeren Tesla ürünleri arasında bağlantı kurulmasını sağlayarak enerji gelişimine dair önemli adımlar atmış olacaklarının bilgisi verildi.

Sorunsuz ev deneyimi!

Tesla'nın açık kaynaklı uygulama programlama arayüzleri (API'leri, uygulamaları) ile hayata geçen iş birliği, SmartThings Energy'nin kapsamlı bağlantı seçeneklerini daha da genişletecek ve Samsung'un tüketicilere daha kullanışlı ve sorunsuz ev deneyimleri yaşatma hedefine katkıda bulunacağı açıklaması yapıldı.

Ev aletlerinin ötesinde bir teknoloji söz konusu!

Tesla samsung iş birliği

Samsung Electronics Cihaz Platformu Merkezi Başkan Yardımcısı ayrıca IoT Geliştirme Ekibi Başkanı Chanwoo Park, Tesla ile yapılan iş birliği sayesinde Tesla Energy'nin müşterilerinin bundan sonra Tesla uygulamasına ek olarak SmartThings Energy ve Samsung cihazları aracılığıyla da kendi evlerinin enerji durumunu yönetebileceklerini ve izleyebileceklerini aktaran Park, ‘‘İnsanlar bu uygulamaların ve teknolojilerin sayesinde daha fazla erişim ve bağlantı imkanına kavuşacak. Yeni iş birliği, Samsung Electronics açısından, çözümlerimizi ev aletlerinin ötesine taşıyarak daha da yaygınlaştırma konusunda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor’’ dedi.

Birçok alanda görüntüleme mevcut

Samsung ile Tesla iş birliğinin kullanıcılara sağladığı en önemli fayda, SmartThings Energy'nin Tesla Powerwall, Solar Inverter, Wall Connector şarj ve elektrikli araçlara bağlanmasına ve SmartThings Energy'nin kullanıcıların da enerji üretimiyle, depolanmasıyla ve kullanımıyla ilgili bilgileri görüntülemesine imkan tanıması olarak öne çıkıyor.

Cep telefonlarına uyarı mesajları gelecek

İnsanlar ayrıca, SmartThings Energy ile Tesla uygulamasındaki Powerwall ‘Storm Watch’ işlevinin harekete geçmesi sayesinde, elektrik kesintilerine karşı daha hazırlıklı olabilecek. Yaşanılan hava şartlarındaki olumsuzluklara karşı kullanıcıların Tesla uygulamasına ek olarak SmartThings aracılığıyla bağlı olduğu Samsung TV'lerinden ve cep telefonlarından da uyarı mesajları alabileceği anlamına geldiğini aktaran Park, ‘‘Tesla Powerwall'da depolanan ve kalan yedek enerjinin kullanım süresini uzatmak için elektrik kesintilerinden önce ve kesintiler sırasında AI Enerji Modu da etkinleştirilebilecek’’ dedi.

Tesla samsung iş birliği

2024'ün ikinci çeyreğinde sunulacak!

Tesla olarak, müşterilerinin evlerindeki diğer akıllı cihazlarla ve yazılımlarla etkileşim kurmak üzere yaptıkları ürünlere yetenekler eklendiklerini belirten Tesla sözcüsü Drew Baglino, konuya ilişkin şu şekilde açıklamalarda bulundu: ‘‘Kısa süre önce FleetAPI'yi yayınladık ve geliştiricilerin, araçlarımıza ek olarak, Powerwall, Solar ve Wall Connector ile etkileşime girmesini sağladık. Samsung'un tüketicilere sunduğu akıllı ev teknolojisindeki lider konumu göz önüne alındığında ‘erken geliştirici’ şirket olmak istemesi bizi memnun etti. Bu iş birliğiyle müşteriler, ağ bağlantılarının durumunu birden fazla cihazda görüntüleyebilecek ve ağ kapsamı dışındayken de Powerwall enerjilerini genişletmek için evdeki enerji durumlarını akıllıca kontrol edebilecek. Şu an geliştirme aşamasındaki hizmetin 2024'ün ikinci çeyreğinde sunulması hedefleniyor.” 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal