Samsun'da FETÖ'ye Komiser Yardımcılığı Giriş Sınavı Operasyonu : 22 Gözaltı

Samsun'da FETÖ/PDY’ye yönelik gerçekleştirilen komiser yardımcılığı giriş sınavı operasyonunda 22 zanlı gözaltına alındı.

18.02.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-13:02) Samsun'da FETÖ'ye Komiser Yardımcılığı Giriş Sınavı Operasyonu : 22 Gözaltı

Öğrenilen bilgide, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, 2009 senesi Komiser Yardımcılığı Sınavı sorularının FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerince alınarak sınava girecek örgüt mensuplarına sınavdan önce verilmesiyle ilgili olarak “silahlı terör örgütü üyeliği”, “resmi belgede sahtecilik” ve “kamu kurum ve kuruluşları aleyhine nitelikli dolandırıcılık” kabahatlariyle alakalı olarak, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca Samsun merkezli Bafra ve Çarşamba ilçeleri ile Ankara, İstanbul, Mersin, Kırıkkale ve Ordu şehirlerinde bu sabah 1'i etkin çalışan ve 6 ihraç komiser yardımcısı toplam 7 zanlı yakalandı. İstanbul'da tutuklanan ve hala görevine devam eden 1 komiser yardımcısının Samsun'a götürüleceği aktarıldı.

Samsun KOM Şube Müdürlüğü birimleri yine konu olan operasyon boyutunda Samsun'da yaşadıklarını saptanan 15 kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı. Konu olan kişilerin soruşturmayı yürüten alakalı şehirlere gönderilecekleri belirtildi. Samsun'da toplamda 22 kişinin gözaltına alındığı operasyonla alakalı soruşturma sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal