Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Şampiyonlar Ligi finalini hangi takımlar oynayacak?

Devler Ligi olarak bilinen Şampiyonlar Ligi final heyecanını yaşamak isteyen futbol severler final maçlarının ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu olarak tanımlanan yarı final maçları için sona doğru yaklaşılırken finalde hangi takımların yer alacağını da araştırıyor.

04.05.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-16:28) Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Şampiyonlar Ligi finalini hangi takımlar oynayacak?

2021-2022 sezonunda Şampiyonlar Ligi heyecanı giderek yaklaşıyor. Final maçları ise futbol severler tarafından merakla bekleniyor. Nefeslerin tutulduğu Şampiyonlar Ligi maçlarının bir an önce başlatılması beklenmeye başladı. Peki, Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Şampiyonlar Ligi finalini hangi takımlar oynayacak? İşte merakla beklenilen Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarıyla ilgili tüm detaylar.

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?

Bu yıl 30. düzenlenecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi finali ilk olarak Rusya'nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirilecekti. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri girişim sonrası maçların organizasyonu Fransa'ya verildi. Alınan karar doğrultusunda 2022 Şampiyonlar Ligi Finali 28 Mayıs 2022 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Stade de France'te start verdi.

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak

Şampiyonlar Ligi'nin ilk finalist takımları olan Liverpool ile Villarreal 3 Mayıs tarihinde karşı karşıya geldiler. Ceramica Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında Boulaye Dia'nın 3. dakikada ve Francis Coquelin'inde 41. dakikada kaydettiği gollerle Villarreal maçın ilk yarısını 2-0 üstünlükle kapattı.

Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarında ilk ayağı Liverpool 2-0 üstünlükle tamamladığı için rövanş maçında durumu eşitlemiş oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya daha etkili olarak çıkan Liverpool, maçın 62. dakikasında Fabinho'nun attığı golelr skoru 2-1'e getirdi. İngiliz ekibinde oynayan Luis Diaz'ın maçın 67.dakikasında topu rakip kaleye gönderdi ve skoru eşitledi. Maç 2-2 beraberlikle ilerlerken Liverpool, 74. dakikada Sadio Mane tarafından kaydedilen golle yeniden öne geçti. Karşılaşmanın geri kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmadı ve golüyle de öne geçti ve hakem bu skorla son düdüğü çaldı.

Liverpool, sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldığı için adını finale yazdırırken, Liverpool'un finalde karşsına çıcak olan rakibi ise 4 Mayıs Çarşamba akşamı oynanacak olan maç sonunda belli olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçlarının 4 Mayıs takviminde bu akşam Real Madrid, Manchester City'yi ağırlayacak. Bu eşleşmeden galip gelen taraf ise finalde Liverpool ile karşı karşıya gelecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal