Şampiyon Galatasaray'dan Devler Ligi harekatı: Sol bek bölgesine sürpriz isim

Spor Toto Süper Lig’de çok istediği şampiyonluğa Ankaragücü galibiyetiyle uzanan Galatasaray’da gelecek sezon Devler Ligi’nde mücadele edebilecek seviyede bir kadro kurulması için çalışmalar başladı. Sarı kırmızılılar sol bek için sürpriz bir ismi gündemine aldı.

02.06.2023-12:50 - (Son Güncelleme: 02.06.2023-17:11)

Ankaragücü deplasmanında aldığı 4-1’lik galibiyetle bitime 1 hafta kala 23. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’da bir yandan şampiyonluğu kazanmanın keyfi yaşanırken diğer yandan da önümüzdeki sezonun transfer çalışmaları başladı. Devler Ligi ön elemelerinde mücadele edecek olan sarı kırmızılı takım bu sezon ciddi sorun yaşadığı sol bek bölgesine güvenilir ismi monte etmek istiyor. Avrupa basınının iddiasına göre Galatasaray, bonservisi Leipzig’de bulunan ve sezonu bir başka Alman ekibi Hoffenheim’da geçiren İspanyol sol bek Angelino için harekete geçti.

Sol bek bölgesine sürpriz isim

Süper Lig’de bu sezon Emre Taşdemir, Adekugbe, Kazımcan Karataş ve Leo Dubois’ı sol bek bölgesinde deneyen Galatasaray, bu oyunculardan yeterli verimi alamaması sebebiyle kaliteli bir ismi o bölgeye yerleştirmek için Avrupa pazarına açıldı. 

Angelino

Basında ortaya atılan iddialara göre Süper Lig’in şampiyonu, Bundesliga ekiplerinden Leipzig’in oyuncusu 26 yaşındaki İspanyol sol bek Angelino için harekete geçti. Sarı kırmızılı yönetim bu transferi Devler Ligi başlamadan önce bitirmek istiyor. Galatasaray’da Juan Mata’nın bu transfer için vatandaşı olan oyuncuyu ikna etmeye çalışacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Son iki sezonda 22 asist

Geçen sezon Leipzig’de 3 gol 11 asist ile oynayan Angelino, bu sezon kiralık olarak gittiği Hoffenheim’da 35 maçta 1 gol 12 asist yaparak dikkat çekti.

14 milyon euro piyasa değeri olan Angelino’nun Leipzig ile olan sözleşmesi 2025 yılında sona erecek. İspanyol sol bek kariyerinde daha önce New York City, Mallorca, NAC Breda, PSV ve Manchester City formaları giymişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal