Saman Krizi Yaşayan CHP'liler Bu Sefer Sert Kayaya Çarptılar

Sosyal medya üzerinden sık sık saman stoğunun yetersizliğini gündeme getiren CHP trolleri bu sefer de bir dolandırıcının aracı oldu. Sosyal medya üzerinden duygu sömürüsü yapan dolandırıcı Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun dikkati ve çabaları sonucu deşifre edildi.

07.12.2020-14:49 - (Son Güncelleme: 07.12.2020-14:52) Saman Krizi Yaşayan CHP'liler Bu Sefer Sert Kayaya Çarptılar

Sosyal medya üzerinden insanların duygularını sömürerek para toplayan bir dolandırıcının tuzağına CHP’liler düştü. Dolandırıcının Esenler ilçesinde oturduğunu iddia etmesi ile CHP’liler AK Parti’li belediye başkanını suçlamaya başladılar. Esenler Belediye Başkanı dolandırıcının bütün kimliğini ortaya döktü.

CHP’li sosyal medya kullanıcıları ve trolleri, sıklıkla farklı il ilçe ve hatta semt adını kullanarak insanları çocuk, aile ve eş gibi önem verdiği değerler üzerinden ajite ederek yüzbinlerce lira toplayan bir dolandırıcı tarafından kullanıldılar. Daha önce Avcılar, Beylikdüzü, Gazi Mahallesi gibi semtlerde yaşadığını ve yoksulluktan dolayı intihara teşebbüs edeceğini, eşinin hamile olduğunu, çocuklarının aç olduğu gibi yalanlar yazarak sosyal medya üzerinden yüzbinlerce lira toplayan dolandırıcı sonunda baltayı taşa vurdu.

Son olarak aynı yalan ve ajitasyonla yaptığı paylaşımda Esenler ilçesinde oturduğunu yazdı. Türkiye’nin en iyi ve dikkatli twitter kullanıcılarından biri olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sosyal medya üzerinden yardım isteyen dolandırıcı ile aynı kanal üzerinden iletişime geçerek kendisine yardım edeceğini belirtti. Ancak dolandırıcı, özel mesaj bölümündün Göksu’Ya Esenler’de yaşamadığını belirterek yardım talebini geri çeviriyor Ve bundan sonraki gelişmeyi başkan Tevfik Göksu şu twiti atarak olayı aydınlığa kavuşturdu:

“Sosyal medyada paylaşılan videodaki kişiye ulaştık. Şahıs Esenler'de oturmadığını ifade etti. Nerede oturduğunun önemli olmadığını ve her şartta yardım edeceğimizi söylememize rağmen adresini vermekten imtina etmiştir. Konunun her açıdan takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim.”

Tevfik Göksu’nun bu hamlesinden sonra dolandırıcının da kimliği ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları, dolandırıcının kimliğini de bularak deşifre ettiler.

Dolandırıcının adının Murat Karan olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, nakit para dışında hiç bir yardımı kabul etmediğini ortaya çıkaran sosyal medya kullanıcıları kamuoyunu bu konuda dikkatli olmaya davet ederken, CHP’li sosyal medya kullanıcılarının hala bu yalana inanmaları dikkat çekti. Aynı CHP’liler, yıllardır her sonbahar ve kış mevsimlerinde Türkiye’nin saman stoğunun az olduğunu ve ihtiyaçlarını gideremeyeceklerine dair twitler atıyorlar.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamayla bu dolandırıcıların derhal en yakın kolluk kuvvetlerine bildirilmesini istedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal