Tecavüzün Üstünü Kapatan CHP'den Kadına Şiddetle Mücadele İçin Çağrı Merkezi

CHP'nin ilçe teşkilatlarında meydana gelen iğrenç taciz ve tecavüz hadiselerinin akabinde CHP bu hususta sessiz kalmaya devam ederken, CHP Kadın Kolları kadına karşı şiddetle (önce kendi içlerinde kadına şiddete son vermeleri temennisiyle) mücadele adına çağrı merkezi projesini uygulamaya konacak.

06.12.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 06.12.2020-13:02) Tecavüzün Üstünü Kapatan CHP'den Kadına Şiddetle Mücadele İçin Çağrı Merkezi

Son zamanlarda CHP, parti içerisindeki bitmek bilmeyen taciz ve tecavüzleriyle gündemden düşmek bilmiyor.

Öncelikle geçen günlerde CHP idaresinin üstünü kapatmaya çalıştığı, CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut K.’nin restoranda bir genç kızı zorla alıkoyarak tecavüz ettiği sebebiyle tutuklanmasının akabinden, yeni taciz olayları da ortaya çıktı.

Meydana gelen bu hadiselerle ilgili CHP'den bir açıklama gelmedi.

Geçen gün de CHP Kadın Kolları'nın tekrar kendi fiiliyatlarıyla çelişen "YaşamHak Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda parti içi meydana gelen taciz ve tacavüz hadiseleriyle ilgili ses çıkmazken, kadınlara (CHP'den nasıl korunacağına dair) nasihatlar verildi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak projesi ile kadına yönelik şiddet ile mücadele göstereceklerini söyledi.

Nazlıaka, proje çerçevesinde yapılacakları ise şöyle sıraladı;

''Genel merkezimizde bir çağrı merkezi kurduk. Şiddete maruz bırakılan kadınları onların sesi ile kucaklayacağız. Sloganımız "yalnız değilsin, biz varız" oldu.

Barınma ihtiyacı olan kadınların yerel belediyelerin desteği ile sığınma evlerine yerleştirilmelerini sağlayacağız.

Barolar ile yaptığımız işbirliği ve partili avukatlarımız sayesinde şiddet gören kadınlara hukuki destek vereceğiz. Şiddet davalarını takip etmeye devam edeceğiz.

Ücretsiz psikolojik destek almalarını sağlayacağız. Şiddet gören tüm kadınların yaslanacağı bir sırt olmakla kalmayıp kadın dernekleri ile iletişime geçireceğiz.

Türkiye'nin şiddet haritasını çıkaracağız.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal