Salih Özcan kimdir, kaç yaşında? Salih Özcan hangi takımlarda oynadı, alt yapısı hangi takım?

Son zamanların en merak edilen ismi Salih Özcan kimdir? Salih Özcan'ın futbol kariyeri hakkında detayları haberimizde yer verdik. Salih Özcan hangi takımlarda oynadı? İşte ayrıntılar.

23.05.2022-19:28 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-19:28) Salih Özcan kimdir, kaç yaşında? Salih Özcan hangi takımlarda oynadı, alt yapısı hangi takım?

Transfer haberlerinden sonra Salih Özcan, en çok merak edilen isimler arasında yer almaktadır. Salih Özcan, Almanya kariyerine ilk adım atarak Borussia Dortmund ile anlaştı.

Salih Özcan kimdir?

11 Ocak 1998 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Türk asıllı olan futbolcu ilk olarak Almanya Köln'de West Köln amatör takımında oynamıştır. Daha sonra FC Köln tarafından 2007 yılında keşfedilerek 9 yaşında iken takıma transfer edilmiştir.

FC Köln altyapısında uzun yıllar oynayan Özcan, Almanya Milli Takım alt yaş kategorisinde oynamıştır. Almanya U-15,U-16,U-17,U-18,U-19,U-20,U-21 takımlarında oynadı.

U-21 takımında oynarken A Milli Takımı direktörü Stefan Kuntz'in dikkatini çekmeyi başarmış ve taktirini almıştır.

Salih Özcan, 18 yaşında iken 2016 senesinde FC Köln ilk profesyonel olarak imza atmış ve ilk resmi maçına çıkmıştır.

salih özcan

Bundesliga 2. ekibi Holstein Kiel'de forma giyen Özkan, aynı takımda 3 yıl kaldıktan sonra Kiel'in oyununa değer kattı. Köln teknik komitesi, 2020'de kadroya geri dönen ve onu düzenli olarak 11. sırada yer alan Salih Özcan'ın gelişiminden memnun kaldı.

Salih Özcan, bu sezon 28 maça çıkarak Almanya Kupası ve Bundesliga'da 2 gol, 1 asist yapmıştır. Köln ile olan sözleşmesini 2023 yılına kadar devam ettirecek olan futbolcu değerini bu sene 7 milyona kadar yükseltti.

Salih Özcan hem A Milli takımından hem de Almanya Milli Takım'dan teklif almıştır. Futbolcu teklifi A Milli Takımdan yana kullanmıştır.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal