Salgınla Mücadele Devam Ediyor! Diyarbakır'da Kürtçe Öğrenen Kaymakam Vatandaşları Tek Tek İkna Ediyor

Diyarbakır'da sırası gelmesine rağmen koronavirüs (kovid-19) aşısı olmayanları konuşarak ikna etmek için Kürtçe öğrenen Çınar Kaymakamı Büyüknalçacı, sağlık personellerinin faaliyetlerine destek oluyor.

04.06.2021-11:40 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-12:37) Salgınla Mücadele Devam Ediyor! Diyarbakır'da Kürtçe Öğrenen Kaymakam Vatandaşları Tek Tek İkna Ediyor

Diyarbakır Çınar'da, kovid-19 aşısının sırası gelmesine rağmen yaptırmayan kişilerin bilgilendirilmesi için çalışan sağlık görevlileri, toplumsal bağışıklığa destek sağlamak için özenle görevlerini yerine getiriyor.

İlçe merkezinin yanı sıra köy ile mezralardaki vatandaşlara ulaşarak aşı olmayanlarla konuşan sağlık personellerinin ziyaretlerine yer yer Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı da gidiyor.

Sürekli esnaf ile bir araya gelen muhtarlarla görüşen gelen Kaymakam Büyüknalçacı, sağlık personellerinin konuştuğu fakat aşı olmayı kabul etmeyen vatandaşları ikna etmek için de harekete geçiyor.

Çınar Kaymakamı Büyüknalçacı, Türkçe ve Kürtçe konuşarak ile ikna ettiği Diyarbakırlıların aşı olmalarını sağlıyor.

İlçe merkezinde ikamet eden ve sağlık personellerinin konuşmasına rağmen aşı olmaya ikna olmayan Ahmet Gündoğdu'nun (90) evine konuşmaya giden Büyüknalçacı'nın gayreti sonuç verdi.

''ALLAH SENİN ÖMRÜNÜ UZATSIN''

Aşı olan 90 yaşındaki Gündoğdu, Büyüknalçacı ile sağlık çalışanlarını teşekkür ederek, "Allah senden razı olsun. Allah senin ömrünü uzatsın." diye konuştu.

Kaymakam Büyüknalçacı, Çınar ilçesinde 65 yaş ve üstü vatandaşların % 70'inin aşı olduğunu, aşı yaptırmak istemeyenlerin de yarısının ikna edildiğini dile getirdi.

İlçede aşı sırası gelenlerin aşısının yapıldığını ifade eden Kaymakam Büyüknalçacı, "Bugün de Ahmet amcamızın yanına geldik. Aşı olmuyordu. Devletimize desteğinin tam olduğunu gördük. Bizi de kızı gibi gördüğü için herhangi bir problem yaşamadık. Kendisiyle konuştuğumuzda ikna oldu." dedi.

Çınar Kaykamakamı, bir dönem ilçede pozitif vaka sayısının sıfırlandığını belirterek, ilçede vakaların hala düşük ilerlemesinde esnaf ve vatandaşların ciddi anlamda etkisi olduğunu dile getirdi.

"Aracıları devreden çıkartıp vatandaşımızı bizzat anlayabilmek için Kürtçe öğrenmeye başladım. Vatandaşlardan ve çocuklardan Kürtçe öğreniyorum. Bu, aşılama faaliyetlerine de etki etti. Kızlarının aşı olduğunu, herhangi bir problem yaşamadığını görünce aşı konusuna daha sempatik bakmaya başladılar." ifadelerini kullanan Büyüknalçacı, çabasını fark eden Diyarbakırlıların kendisini sevgiyle kucakladığını söyledi.

Salgınla Mücadele Devam Ediyor! Diyarbakır'da Kürtçe öğrenen Kaymakam Vatandaşları Tek Tek İkna Ediyor4665

''4 AŞI İKNA EKİNİ 7/24  ESASIYLA ÇALIŞIYOR''

Büyüknalçacı, "İlçede 4 aşı ikna ekibi 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor. Ekiplerimiz uzak yakın demeden köylere giderek, tek tek vatandaşlarla ilgilendiler. Hepsi gerçekten büyük bir özveri ile çalıştı. Bunun da neticesini gördük." dedi.

Aşı ikna ekibinde olan pratisyen doktor Yusuf Çetin de koronavirüs aşısının bu problemli dönemein sona ermesinde esas etken olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Pratisyen Hekim Yusuf Çetin, kendisinin de aşı yaptırdığını, yakınlarından sırası gelen kişilerin de aşısını olduğunu belirterek, "Kaymakam Hanım da süreci yakından takip ediyor. Sürekli bizimle iletişim halinde, çaba gösteriyor. İnşallah bu çabalarımızla vaka sayısını sıfıra düşüreceğiz." diye konuştu.

Yarımkaş Köyü Muhtarı Mehmet Sait Gülçer de aşı ikna faaliyetleri çerçevesinde Kaymakam Büyüknalçacı ve sağlık personellerinin pek çok defa köylerine geldiğini belirterek, aşı meselesinde ikna faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

İkna çalışmaları sonucunda aşı olan Ahmet Gündoğdu'nun oğlu Nebi Gündoğdu da babasının aşı olması sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

''KAYMAKAMA İNANIP GÜVENDİK''

Gündoğdu, "Daha önce tereddütlüydük. Tam emin değildik. Kaymakama inanıp, güvendik. Bu sorunu çözdü. Allah razı olsun onlardan." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal