Salgın Bulgaristan'ı Vurdu! Okullar Tatil Edildi

Tüm ülkeler coronavirüs salgını nedeniyle önlemlerini alırken, Bulgaristan da B tipi grip salgınına karşı önlemlerini almaya çalışıyor. Ülkede yayılan salgın günlük yaşamı olumsuz etkilerken, ülke genelindeki okullar çarşamba gününe kadar tatil edildi.

06.03.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-13:59) Salgın Bulgaristan'ı Vurdu! Okullar Tatil Edildi

Yeni yıla girilmesiyle birlikte dünya genelinde virüs salgını yaşanmaya başladı. Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, Nijerya'da da Lassa ateşi yüzden fazla kişinin ölümüne sebep oldu.

Balkanlarda ise b tipi grip salgını etkili oldu. Bulgaristan son aylarda salgın grip hastalığı ile mücadele verirken, bu kapsamda alınan önlemler arasında okulları tatil etti. Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelindeki tüm okullarda eğitime bugünden itibaren çarşamba gününe kadar ara verildiği duyuruldu. Bakanlık tarafından orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime ara verilirken, üniversitelere de eğitimlerini belirli bir süre durdurulmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Ayrıca, hastane ve sağlık merkezlerinde aşı yapılmasını yasaklanırken, tüm planlanmış ameliyatlar iptal edildi. Toplu halde gerçekleştirilen kültürel ve spor etkinliklerinin de yapılmaması için telkinde bulunuldu.

Sağlık uzmanları, Bulgaristan genelinde B tipi gribinin hızla yayıldığı vurgulandı. Hastalığın genelde çocuk ve gençlerde görüldüğü bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal