Salata Hazırlarken Yapılan Hatalar

Yanlış salata ve malzeme tercihi, sağlıklı olduğunu düşündüğünüz salatalarınız tam bir diyet faciası olabilir.

18.01.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-15:56) Salata Hazırlarken Yapılan Hatalar

Yanlış salata ve malzeme tercihi, sağlıklı olduğunu düşündüğünüz salatalarınız tam bir diyet faciası olabilir. Salata hazırlarken sık sık yapılan hatalar:

FAZLA SOS: Salata sossuz güzel olmuyor fakat ekleyeceğiniz sosun miktarına dikkat etmelisiniz.

1 yemek kaşığı sezar sos 80 kalori civarında olduğunu unutmayın. Salatanız için hafif soslar olan hardal, limon ve sirke kullanabilirsiniz.

PROTEİN: Ana öğünde salata yemeyi tercih etmeyenler salatanın doyurucu olmadığını düşünür. Fakat salatanızın doyuruculuğu salatanıza eklediğiniz besinlerle ilgilidir.

Protein, salataya ekleyebileceğiniz en doyurucu besinlerden biridir. Kinoa, tofu, fasülye ve mercimek gibi proteinlerle salatanızı daha doyurucu bir hale getirebilirsiniz.

TAZE MEYVELER: Meyveler sağlıklı olsa bile onların da kalori içerdiğini aklınızdan çıkarmayın ve diyetteyseniz salatanıza 1 porsiyondan fazla meyve koymayın.

TAHILI AZALTIN: Çiğ sebzelerin kalorisi yoktur, bir salatayı kalorili yapan içerdiği besinlerdir. Tahıl grubu da bunlardan biri. 3 yemek kaşığı mercimek veya 3 yemek kaşığı kinoanın 1 dilim ekmeğin yerini aldığını unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal